u bent hier

Sam Mendes

Cinefiel


Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse korporaals verraderlijk simpele orders: ze moeten een nabij bataljon zien te bereiken om hen te vertellen dat ze in een val lopen. Als de boodschap hen niet op tijd bereikt, zullen duizenden Britten sneuvelen. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse korporaals verraderlijk simpele orders: ze ... Lees meer »

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse korporaals verraderlijk simpele orders: ze moeten een nabij bataljon zien te bereiken om hen te vertellen dat ze in een val lopen. Als de boodschap hen niet op tijd bereikt, zullen duizenden Britten sneuvelen.


Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse korporaals verraderlijk simpele orders: ze moeten een nabij Brits bataljon zien te bereiken om hen te vertellen dat ze in een val lopen. Als de boodschap hen niet op tijd bereikt, zullen duizenden Britten sneuvelen.


Blake aanvaardt de missie onmiddellijk, want zijn broer zit in het bataljon dat ze moeten trachten te bereiken. Schofield is iets terughoudender: hij beseft ten volle dat de tocht hen door vijandig terrein zal leiden en dat ze mogelijks niet zullen terugkeren.


Oscarwinnaar Sam Mendes verbluft met ‘1917’, een uniek oorlogsdrama en huzarenstukje met een dwingende urgentie dat heldenmoed in real-time weergeeft, schijnbaar in één enkel shot.


 

1917
Schouwburg Noord
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
di 21 december 2021om 14:00wo 22 december 2021om 20:15
Schouwburg Noord
€ 7,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/86101/sam-m...