u bent hier

Rubenshuis met kinderen

8 +

Architectuur


Unieke kunstenaarswoning van één van de grootste schilders uit de Barok. In dit paleisachtige decor bracht Peter Paul Rubens 25 jaar van zijn leven door. Het leven van de barokschilder ontrolt zich hier voor uw ogen en laat je zo zijn veelzijdig talent ontdekken: schilder, architect en diplomaat, verzamelaar en geleerde, echtgenoot en vader. Aan de balie kan je gratis zoekbladen krijgen. ... Lees meer »

Unieke kunstenaarswoning van één van de grootste schilders uit de Barok. In dit paleisachtige decor bracht Peter Paul Rubens 25 jaar van zijn leven door. Het leven van de barokschilder ontrolt zich hier voor uw ogen en laat je zo zijn veelzijdig talent ontdekken: schilder, architect en diplomaat, verzamelaar en geleerde, echtgenoot en vader. Aan de balie kan je gratis zoekbladen krijgen.

ZOEKBLADEN
Aan de balie van het museum zijn er gratis twee verschillende zoekbladen verkrijgbaar voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Meester Rubens
Rubens kon schilderen als geen ander. In het Rubenshuis richtte hij zijn schildersatelier in. Tijdens deze speurtocht leer je Rubens kennen als een veelzijdige kunstenaar. Naast schilderijen, maakte hij ook ontwerpen voor wandtapijten, beelden, boekprenten en nog veel meer. Bovendien was hij een verwoed kunstverzamelaar.

Thuis bij Rubens
In dit huis leefde en werkte de bekende schilder Peter Paul Rubens. Ook een beroemde kunstenaar moet eten, drinken en slapen. En net als jij en ik hield Rubens van zijn familie, zat hij graag in de tuin en ontving hij gasten in zijn huis. Ga jij mee op bezoek?

De speurtochten bestaat uit twee delen. Het grootste blad is bestemd voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Daarnaast is er ook een gedeelte voor ouders of andere begeleiders met antwoorden en achtergrondinformatie.

Toon kaart Rubenshuis
Wapper 9-11
2000 Antwerpen
Di Van 10:00 tot 17:00 Wo Van 10:00 tot 17:00 Do Van 10:00 tot 17:00 Vr Van 10:00 tot 17:00 Za Van 10:00 tot 17:00 Zo Van 10:00 tot 17:00
Rubenshuis
€ 10,0
rubenshuis@stad.antwerpen.be
+32 3 2011555
www.rubenshuis.be