u bent hier

Ronald Luyten – dj De Witte Stilte

Erfgoed


Ronald Luyten is bij de Herentalsenaar bekend als ‘Ruwe Ronald’ of ‘dj De Witte Stilte’. Ronald zou in 2020 zijn vijftigjarige dj-carrière vieren. Naast zijn passie voor muziek had hij ook een passie voor beeldende kunst. Bij testament schonk hij zijn werken uit De Kunstkamer, zijn kunstatelier op de Molenvest in Herentals, aan het Jakob Smitsmuseum in Mol. Bij de maar liefst driehonderd ... Lees meer »

Ronald Luyten is bij de Herentalsenaar bekend als ‘Ruwe Ronald’ of ‘dj De Witte Stilte’. Ronald zou in 2020 zijn vijftigjarige dj-carrière vieren. Naast zijn passie voor muziek had hij ook een passie voor beeldende kunst. Bij testament schonk hij zijn werken uit De Kunstkamer, zijn kunstatelier op de Molenvest in Herentals, aan het Jakob Smitsmuseum in Mol. Bij de maar liefst driehonderd kunstwerken zaten enkele topwerken van Jakob Smits.

In kasteel Le Paige wordt het erfgoed rond Ronald Luyten tentoongesteld dat het afgelopen jaar werd verzameld. U vindt er objecten uit zijn persoonlijke leven terug: met betrekking tot zijn familie, zijn relatie met kunst, muziek, de KSA, architectuur, ...

De bibliotheek van Herentals wijdt een kleine tentoonstelling aan De Kunstkamer op de Molenvest. In de foyer van het cultuurcentrum vindt u muzikale elementen uit Ronalds dj-carrière.

I.s.m. Kempens Karakter, vzw Ter Vesten en Herentaldum

De tentoonstelling is gesloten op vrijdag 25 en zaterdag 26 december.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kasteel Le Paige
Nederrij 135
2200 Herentals
Van 19 september 2020 tot 27 december 2020 (vr van 14:00 tot 17:00, za van 14:00 tot 17:00, zo van 14:00 tot 17:00)
CC 't Schaliken
gratis
cultuurcentrum@herentals.be
014-21 90 88
www.schaliken.be