u bent hier

Proeverij - Roland, Chantal Acda en Lodewijk Deleu

Fotografie, Jazz en blues


Tijdens de proeverij ontdek je elke 3 maanden een nieuwe expo, bekende en minder bekende muzikanten en een nieuw drankje. Deze keer 'proef' je van een selectie foto's van het polderleven uit de archieven van Lodewijk Deleu, de intieme muziek van Chantal Acda en de blues van Roland Van Campenhout. In een opgefriste foyer krijg je voortaan elke 3 maanden een mooie proeverij geserveerd. Die avond ... Lees meer »

Tijdens de proeverij ontdek je elke 3 maanden een nieuwe expo, bekende en minder bekende muzikanten en een nieuw drankje. Deze keer 'proef' je van een selectie foto's van het polderleven uit de archieven van Lodewijk Deleu, de intieme muziek van Chantal Acda en de blues van Roland Van Campenhout.

In een opgefriste foyer krijg je voortaan elke 3 maanden een mooie proeverij geserveerd. Die avond komt een knappe fotograaf, tekenaar of schilder zijn of haar tijdelijke expo openen. Na een half uurtje is het de beurt aan ‘lokaal’ muziektalent. En als hoofdprogramma kan je proeven van muzikanten die ook op de nationale radiozenders al eens aan bod gekomen zijn. Telkens krijg je ook de kans om een nieuw en tijdelijk alcoholisch of niet-alcoholisch drankje te leren kennen.


Lodewijk Deleu is documentair fotograaf, filmmaker en journalist gespecialiseerd in tradities, erfgoed en kunst. Via ‘ikwashier.live’ documenteert, archiveert en toont hij foto’s, filmpjes en podcasts. Lodewijk heeft een groot hart voor de polderse tradities en kwam hier al vaak voor reportages over het gansrijden, fanfares, trekpaarden, … In de foyer presenteren we een selectie van zijn foto’s op groot formaat.


Chantal Acda werkte met bands als Isbells, Marble Sounds en True Bypass, maar gooit sedert enkele jaren vooral grote ogen met haar eigen solo-albums. Haar partner Eric Thielemans vergezelt haar en is op slagwerk een vaste waarde in de Belgische en Europese jazz- en improvisatiescene.


Roland Van Campenhout is een voorbeeld voor velen, de ontdekker van velen zoals Pieter Jan De Smet, Steven De Bruyn, maar ook de ideale sidekick van velen, zoals Jean Blaute, Wannes Van De Velde en Charles & Les Lulus (Arno). Roland is goed thuis in blues, maar ook in reggae, country, jazz, wereldmuziek en folk. Hij is muzikaal erg nieuwsgierig. Carrière, planning en marketing liggen ver van zijn bed. Hij draait al 40 jaar mee en is samen met zijn generatiegenoten ouder geworden, maar heeft ook telkens weer een nieuw publiek kunnen aanspreken en aansluiting gevonden bij nieuwe generaties.


Komt dat proeven!

 

Foyerconcert
Foyer De Schelde
De Keyserhoeve 66
2040 Zandvliet
zaterdag 21 maart 2020om 20:00
Vrijetijdscentrum De Schelde
€ 8,0
Bestel tickets
www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/nl/...