u bent hier

Proefkot STEM-academie

9 +

Wetenschap


Proefkot is de STEM-academie van de Universiteit Antwerpen op woensdagnamiddag. Geen saaie theorie, maar experimenteren met wetenschappen en techniek zoals ook echte onderzoekers dat doen. Nadenken over problemen, gegevens verzamelen, zoeken naar oplossingen, uitvlooien hoe je deze kan toepassen, uitproberen, falen en opnieuw proberen. Een vervelend virus dat ons land teistert (we noemen geen ... Lees meer »

Proefkot is de STEM-academie van de Universiteit Antwerpen op woensdagnamiddag. Geen saaie theorie, maar experimenteren met wetenschappen en techniek zoals ook echte onderzoekers dat doen. Nadenken over problemen, gegevens verzamelen, zoeken naar oplossingen, uitvlooien hoe je deze kan toepassen, uitproberen, falen en opnieuw proberen.

Een vervelend virus dat ons land teistert (we noemen geen namen), zorgt ervoor dat we geen gewone Proefkot-reeks organiseren in het voorjaar van 2021. Wat gaan we wél doen?

We starten met twee online workshops, waarbij onze STEM-studenten enkele leuke opdrachten uitdenken die we samen thuis aan de computer kunnen doen. Eind maart trekken we er met twee groepjes van 10 Proefkotters op uit, naar buiten! Eerst zoeken we onze weg rond de campus tijdens een wandelzoektocht vol wetenschappelijke weetjes en raadsels. Na de Paasvakantie zijn er drie workshops waarvoor we geen labo nodig hebben, maar die we gewoon buiten op de terreinen van Campus Groenborger doen. Denk aan zelf een waterraket maken en afschieten, afvalwater filteren met een zelfgemaakte filter en nog veel meer leuks.

Wanneer het toch niet mogelijk blijkt om elkaar te ontmoeten, zal er een doe-pakketje in je brievenbus vallen met leuke opdrachtjes voor thuis om jullie wetenschappelijke dorst te lessen!

Voor wie?
Voor kinderen uit het 5e of 6e leerjaar basisschool of het 1e jaar secundair.

Wanneer?
17 & 24 maart: online workshops (van thuis uit)
31 maart: wandelzoektocht (rond Campus Groenborger)
28 april & 5 en 12 mei: buitenworkshops (rond Campus Groenenborger)

Waar?
De digitale workshops worden gegeven via Goggle Classrooms.
Vertrek- en ophaalpunt voor de fysieke workshops is steeds hetzelfde:
Campus Groenenborger – ingang gebouw T – Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Universiteit Antwerpen - Campus Groenenborger
Groenenborgerlaan 171
2020 Antwerpen 2 (Antwerpen)
Van wo 28 april 2021 14:00 tot wo 12 mei 2021 16:30
Universiteit Antwerpen
€ 20,0
www.uantwerpen.be/proefkot