u bent hier

Poulenc - Albinoni

Klassieke muziek


Op 16 september 2018 werd het majestueuze orgel van de kathedraal getroffen door een gigantische hoeveelheid water. Een defecte blusleiding zorgde voor heel wat schade: het instrument was nog nauwelijks bespeelbaar. Bijna exact twee jaar later nodigen wij u graag uit om het herstelde instrument in al zijn glorie te komen beluisteren !\nOp 16 september 2018 werd het majestueuze orgel van de ... Lees meer »

Op 16 september 2018 werd het majestueuze orgel van de kathedraal getroffen door een gigantische hoeveelheid water. Een defecte blusleiding zorgde voor heel wat schade: het instrument was nog nauwelijks bespeelbaar. Bijna exact twee jaar later nodigen wij u graag uit om het herstelde instrument in al zijn glorie te komen beluisteren !\nOp 16 september 2018 werd het majestueuze orgel van de kathedraal getroffen door een gigantische hoeveelheid water. Een defecte blusleiding zorgde voor heel wat schade: het instrument was nog nauwelijks bespeelbaar. Bijna exact twee jaar later nodigen wij u graag uit om het herstelde instrument in al zijn glorie te komen beluisteren !

Peter Pieters brengt eerst een ode aan enkele grote orgelcomponisten. Daarna vergasten de strijkers van het Mechels Kamerorkest, onder leiding van Tom Van den Eynde, u op het wondermooie Adagio in g van Albinoni. Orkest en orgel sluiten samen af met het magistrale Concerto in g van Francis Poulenc.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Romboutskathedraal
Onder-den-toren z/n
2800 Mechelen
vrijdag 18 september 2020 van 20:15 tot 22:00
€ 18,6
www.kathedraalmechelen.be