u bent hier

Postelse Pracht. Over de boekenwereld van de abdij van Postel

18 +

Erfgoed


Postelse Pracht Half juni 2013 werd in de norbertijnenabdij van Postel een totaal vernieuwd bezoekerscentrum van de abdijbibliotheek geopend. Voor die gelegenheid werd ook een volledig nieuwe tentoonstelling samengesteld o.l.v. Prof. Lieve Watteeuw (Illuminare Studiecentrum Middeleeuwse Kunst KU Leuven). Zij maakte een prachtige selectie uit de boekenschat van de Postelse abdijbibliotheek. Lees meer »

Professor Watteeuw maakte een prachtige selectie uit de boekenschat van de Postelse abdijbibliotheek. Wat krijgt de bezoeker te zien? Rijkverluchte manuscripten, wiegedrukken uit de 15de eeuw, grote drukwerken met magnifieke boekillustraties zoals atlassen, bijbels, botanische en historische boeken uit de 16de tot de 18de eeuw, grafiek zoals houtsneden, gravures en originele koperplaten, allerlei soorten boekbanden met bestempeling.
Er zijn twee mogelijkheden tot het bezichtigen van de tentoonstelling ‘Postelse Pracht. Over de boekenwereld van de Abdij van Postel’ : apart gedurende een rondleiding van 2 uur in het bezoekerscentrum ofwel verwerkt in een totaal-rondleiding in en rond de abdij. Alle rondleidingen gebeuren door erkende gidsen van de Molse Gidsenkring. Reservaties dienen te gebeuren via : Dienst Toerisme Mol, Markt 1a, 2400 Mol (014/33 07 85 of toerisme@gemeentemol.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kontaktcentrum Abdij Postel
Abdijlaan 16
2400 Mol
Op afspraak
toerisme@gemeentemol.be
014330785