u bent hier

Portrait de la jeune fille en feu (AFGELAST)

12 +


Frankrijk in de 18e eeuw. Marianne, een jonge kunstschilder, wordt ingehuurd om een portret te maken van Héloïse voor haar aanstaande huwelijk. Héloïse is helemaal niet trouwlustig en weigert mee te werken aan het portret. Marianne besluit de toekomstige bruid gezelschap te houden, te observeren en haar in het geheim toch te schilderen. De film is pure poëzie, een feest voor ogen en oren. De ... Lees meer »

Frankrijk in de 18e eeuw. Marianne, een jonge kunstschilder, wordt ingehuurd om een portret te maken van Héloïse voor haar aanstaande huwelijk. Héloïse is helemaal niet trouwlustig en weigert mee te werken aan het portret. Marianne besluit de toekomstige bruid gezelschap te houden, te observeren en haar in het geheim toch te schilderen.
De film is pure poëzie, een feest voor ogen en oren. De thema's liefde en zelfontdekking zijn ernstig en krachtig uitgewerkt en de dialogen weten te boeien. De actrices Noémie Merlant en Adèle Haenel overtreffen zichzelf.
Regisseuse Céline Sciamma won op het Filmfestival van Cannes (2019) de Palme d'Or voor Beste Scenario. De film kaapte ook de Queer Palm weg. Niet te missen!

Meer info op www.holebifilmfestival.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC Deurne Rix
de Gryspeerstraat 86
2100 Deurne
woensdag 25 november 2020 van 20:15 tot 22:14
Holebifilmfestival
€ 5,0