u bent hier

Petrus Christus in Baarle

18 +


Zo’n 600 jaar geleden werd de Vlaams Primitieve schilder Petrus Christus in Baarle geboren. Wie was deze ‘beroemdste Baarlenaar’? Waarom kennen slechts weinigen hem als opvolger van Jan Van Eyck? Wat schilderde hij? Welke nieuwe technieken voegde hij toe aan de middeleeuwse schilderkunst? Welke musea stellen zijn werken tentoon? Maak in het Heemhuis kennis met deze oude meester, luister naar ... Lees meer »

Zo’n 600 jaar geleden werd de Vlaams Primitieve schilder Petrus Christus in Baarle geboren. Wie was deze ‘beroemdste Baarlenaar’? Waarom kennen slechts weinigen hem als opvolger van Jan Van Eyck? Wat schilderde hij? Welke nieuwe technieken voegde hij toe aan de middeleeuwse schilderkunst? Welke musea stellen zijn werken tentoon?
Maak in het Heemhuis kennis met deze oude meester, luister naar zijn boeiend levensverhaal en verbaas je over zijn zeer eigen stijl in het rijkelijk geprojecteerde fotomateriaal.

Waar?
Het Heemhuis, Kerkstraat 4, 2387 Baarle-Hertog

Wanneer?
3 presentaties: om 19.00, 20.00 en 21.00 u. Iedere presentatie duurt ongeveer 45 min.

Inschrijven?
Ja, via voorzitter@amaliavansolms.org
Vermeld het uur waarop je komt.

Max. aantal deelnemers
maximaal 8 personen per presentatie

Toegankelijkheid
Niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Meer info en contact
voorzitter@amaliavansolms.org

Deze activiteit maakt deel uit van het programma van de Nacht van het Kempens Erfgoed die plaatsvindt op 23 en 24 oktober 2020. Het volledige overzicht van alle gratis activiteiten vind je op www.nachtkempenserfgoed.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Heemhuis
Kerkstraat 4
2387 Baarle-Hertog
zaterdag 24 oktober 2020 van 19:00 tot 22:00
Heemkring Amalia van Solms
gratis
voorzitter@amaliavansolms.org
www.nachtkempenserfgoed.be/programma