u bent hier

PATRICK VAN CAECKENBERGH - Le Monde à L'Envers

Schilderkunst


Zeno X Gallery stelt met trots ‘Le Monde à l’Envers’ voor, de elfde solotentoonstelling van Patrick Van Caeckenbergh sinds hij de galerij vervoegde in 1987. Patrick Van Caeckenbergh schematiseert, catalogeert en brengt de wereld op een geheel eigen manier in kaart. Hij legt bijzondere parallellen bloot tussen wetenschappelijke theorieën, folkloristische verhalen en mythologieën. Hij formuleert ... Lees meer »

Zeno X Gallery stelt met trots ‘Le Monde à l’Envers’ voor, de elfde solotentoonstelling van Patrick Van Caeckenbergh sinds hij de galerij vervoegde in 1987.

Patrick Van Caeckenbergh schematiseert, catalogeert en brengt de wereld op een geheel eigen manier in kaart. Hij legt bijzondere parallellen bloot tussen wetenschappelijke theorieën, folkloristische verhalen en mythologieën. Hij formuleert alternatieve denkstructuren die vaak een zeer hedendaagse en kritische inslag hebben.

'Le Monde à l’Envers’ brengt verschillende installatieve werken en maquettes samen die het belang van zorgzaamheid benadrukken, op persoonlijk vlak en op wereldniveau. De figuur van de sjamaan speelt in veel van de werken een hoofdrol. De sjamaan is voor Patrick Van Caeckenbergh een tussenpersoon of drempelfiguur met wie hij zichzelf identificeert; net als de kunstenaar bevindt de sjamaan zich op de grens tussen twee werelden die hij met elkaar in contact tracht te brengen. Net als Van Caeckenbergh brengt de sjamaan het grootste deel van zijn tijd door met het observeren van de werkelijkheid, vooraleer hij een oplossing of genezing kan aanbrengen. Door zijn bijzondere positie binnen de maatschappij kan hij functioneren als een bemiddelaar of overbrenger van informatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zeno X Gallery
Godtsstraat 15
2140 Borgerhout
Van 28 oktober 2020 tot 19 december 2020 (wo van 13:00 tot 17:00, do van 13:00 tot 17:00, vr van 13:00 tot 17:00, za van 13:00 tot 17:00,
Zeno X Gallery
gratis
0032 3 216 16 26