u bent hier

Participeer mee in het klimaat

Milieu en natuur


Bonheiden (Sint-Katelijne Waver) ondertekende in 2016 het Europese burgemeestersconvenant met als doel tegen 2030 de CO2 reductie met 40% te verminderen en ons te wapenen tegen de gevolgen van een veranderend klimaat. Om deze doelstellingen te realiseren werd een klimaatactieplan opgesteld met concrete acties waarin de burger uiteraard een belangrijke rol speelt. Sinds begin 2017 zijn burgers ... Lees meer »

Bonheiden (Sint-Katelijne Waver) ondertekende in 2016 het Europese burgemeestersconvenant met als doel tegen 2030 de CO2 reductie met 40% te verminderen en ons te wapenen tegen de gevolgen van een veranderend klimaat. Om deze doelstellingen te realiseren werd een klimaatactieplan opgesteld met concrete acties waarin de burger uiteraard een belangrijke rol speelt. Sinds begin 2017 zijn burgers vanuit onze gemeente en de bredere regio, actief gaan samenwerken en hebben zich verzameld onder de beweging Klimaan.

Klimaan is een nieuwe burgerbeweging die zich inzet voor een duurzame en klimaat neutrale samenleving, zonder daarbij het sociale aspect uit het oog te verliezen. Samen met inwoners van de omringende gemeentes willen ze denken én doen rond de thema’s energie, grond, water en lucht.

Wil je graag hier wat meer over weten? Wil je graag meewerken in een initiatief of heb je interesse om te investeren in lokale duurzame energieprojecten?

Iedereen is welkom op dit infomoment!

Programma:
- klimaatactieplan van Bonheiden
Waar staan we vandaag en waar zit het grootste verbruik?
Welke acties zijn er opgenomen en zijn momenteel al in uitvoering?

- Klimaan
Ontdek het verhaal vanaf de start
Algemene doelen en werking van de burgercoöperatieve
Kom te horen hoe je binnenkort mee financieel kan investeren in duurzame energie projecten
- Klimaan rand
Lokale verankering in onze gemeente
Uitgevoerde en lopende acties

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OC Krankhoeve
Grote Doelstraat 1
2820 Bonheiden
zaterdag 9 februari 2019 van 14:00 tot 16:00
Gemeentebestuur Bonheiden
gratis
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScH9...