u bent hier

Paleis op de Meir (tijdelijk gesloten)


Dit achttiende-eeuwse stadspaleis was in handen van rijke kooplieden, adellijke families, zes koningen en een keizer. En er logeerde ook al eens een tsaar.Allemaal drukten ze hun stempel op dit prachtige paleis in het midden van de Antwerpse Meir, vlak naast de Wapper.In dit bruisende monument vind je een stuk boeiende geschiedenis van de lage landen en Europa. Dit paleis is tijdelijk gesloten! Lees meer »

Het Paleis op de Meir vertelt een verrassend verhaal. Wist je dat de hele Belgische geschiedenis erin vervat zit? Het meer dan 250 jaar oude gebouw was ooit nog eigendom van Napoleon, Willem I der Nederlanden en het Belgische Koningshuis. Ook het Antwerpse Internationaal Cultureel Centrum, "t ICC", en het vroegere Filmmuseum vonden er een tijdlang onderdak.

Omdat intensief gebruik en periodes van leegstand zo hun sporen achterlieten, sloot het Paleis eind 20ste eeuw zijn gehavende deuren. Toen het voormalige Erfgoed Vlaanderen, nu Herita, het in 2004 in erfpacht nam, werd er niet alleen werk gemaakt van een grondige restauratie, maar ook van een toekomstgerichte herbestemming.

Na de nodige face-lifts is het Paleis op de Meir sinds 2010 opnieuw te bezoeken.
Op het gelijkvloers bevindt zich het filiaal van de internationaal gerenommeerde chocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line. Gunther en Sabine Dieltjens, vaste horecawaarden in Antwerpen, openden Café Impérial, een brasserie de luxe in het Paleis. Aan de binnentuin betrekt Flamant, een toonaangevend interieur- en decoratiemerk, het Koetshuis.

GROEPSRONDLEIDINGEN
op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 10u30 en 14u30.
Rondleiding in het Nederlands. Andere talen mogelijk op aanvraag: Frans, Engels, Duits,
Duur: 1,5 uur maximum 20 personen in een groep | Kostprijs: EUR 180
Reservatie via het callcenter van Antwerpen Toerisme en Congres op het nummer: 03 232 01 03

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Paleis op de Meir (tijdelijk gesloten)
Meir 50
2000 Antwerpen
Paleis op de Meir (tijdelijk gesloten)
€ 6,0
info@paleisopdemeir.be
03/206.21.21
www.paleisopdemeir.be