u bent hier

PAK DE POEN! - TV-show - Compagnie Barbarie

Tekst en muziektheater


Nu de theatervoorstelling even op de plank moet blijven liggen komen we tot bij u met een knallende theatervoorstelling/televisieshow. Eentje waarin geld te verdienen valt. Veel geld. Want meer is altijd beter en voor minder gaan we niet. PAK DE POEN! ontleent haar naam aan een legendarische televisieshow uit de jaren tachtig. Een prestigeproject dat uitdraaide op een fiasco en waarin alles ... Lees meer »

Nu de theatervoorstelling even op de plank moet blijven liggen komen we tot bij u met een knallende theatervoorstelling/televisieshow. Eentje waarin geld te verdienen valt. Veel geld. Want meer is altijd beter en voor minder gaan we niet.PAK DE POEN! ontleent haar naam aan een legendarische televisieshow uit de jaren tachtig. Een prestigeproject dat uitdraaide op een fiasco en waarin alles wat fout kon lopen ook effectief misliep. Een beloftevolle miljoenenspelshow die op een catastrofe uitdraait: een mooiere metafoor voor ons in elkaar stortend economisch systeem is nauwelijks denkbaar.Ook deze PAK DE POEN! zal een gigantische rollercoaster van falen en mislukken worden.
De puinhopen zullen zich opstapelen. Een show die onze honger naar méér blootlegt en waarin de meest uiteenlopende figuren hun duit in het zakje komen doen om de winst te vergroten.Compagnie Barbarie maakt speciaal voor deze bijzondere tijd een eigen televisieshow. Met een live publiek uit de jaren stillekes, levensechte kandidaten en al even geloofwaardige prijzen. En misschien valt er voor de kijker thuis ook wel iets te winnen….PAK DE POEN! hakt stevig in de fundamenten van het kapitalisme en toont hoe de belofte van rijkdom voor de meesten onder ons nooit werkelijkheid zal worden. Een show die al even hard doordraait als ons huidig economisch systeem zelf.Compagnie barbarie houdt als gezelschap steeds de vinger aan de pols en houdt actuele thema’s tegen de lamp en snijdt ze vervolgens op kindermaat. Eerder tackelden ze al de vluchtelingenproblematiek, het perfecte moederschap, feminsime en onze jachtige omgang met tijd. Dit keer moet ons huidig kapitalistisch systeem eraan geloven. Ook al wordt dit systeem al sinds jaar en dag verkocht als het enig zaligmakende, het is broos en bijzonder kwetsbaar. Het bezwijkt aan zijn eigen onmacht en onvermogen.Als er iets is wat de huidige crisis ons duidelijk maakt dan is het wel dat.

-----

Compagnie Barbarie slaagt er zoals steeds in een voorstelling te maken die zowel interessant is voor een 7-jarige als voor een volwassene (zonder kinderen).

De voorstelling wordt gelivestreamd op vrijdag 9 april 2021 om 19u30. In de loop van 9 april krijg je de link naar de livestream toegestuurd op het e-mailadres waarmee je een kaartje aankocht. De voorstelling blijft herbekijkbaar na aankoop van een ticket tot en met zondag 11 april 2021.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart online
online
2440 Geel
vrijdag 9 april 2021 van 19:30 tot 20:30
CC de Werft
€ 5,0
014/56.66.66
www.dewerft.be/voorstellingen/1374
www.dewerft.be