u bent hier

Pahuna

6 +

Animatie en kinderfilms


Pranay en zijn zusje Amrita wonen op de grens tussen India en Nepal. Wanneer hun dorp wordt aangevallen door soldaten, gaan de kinderen samen op de vlucht. Ze nemen hun babybroertje mee terwijl mama en papa achterblijven in het dorp. Midden in het bos vinden ze een oude bus om in te schuilen. Pranay en zijn zusje Amrita wonen op de grens tussen India en Nepal. Wanneer hun dorp wordt ... Lees meer »

Pranay en zijn zusje Amrita wonen op de grens tussen India en Nepal. Wanneer hun dorp wordt aangevallen door soldaten, gaan de kinderen samen op de vlucht. Ze nemen hun babybroertje mee terwijl mama en papa achterblijven in het dorp. Midden in het bos vinden ze een oude bus om in te schuilen.

Pranay en zijn zusje Amrita wonen op de grens tussen India en Nepal. Wanneer hun dorp wordt aangevallen door soldaten, gaan de kinderen samen op de vlucht. Ze nemen hun babybroertje mee terwijl mama en papa achterblijven in het dorp. Midden in het bos vinden ze een oude bus, waarin ze zich verschuilen. Wachtend op de komst van hun ouders, maken ze de bus een beetje gezellig en gaan op zoek naar eten. Ze proberen goed voor elkaar te zorgen. Maar het wachten duurt wel erg lang, en in het bos dreigt er gevaar.


Samenleven zonder conflicten is niet eenvoudig, maar kinderen geven het goede voorbeeld. Tegen de achtergrond van politieke en religieuze spanningen (die nooit in detail behandeld worden) proberen de moedige Pranay en Amrita er het beste van te maken. Een verrassend opgewekte film vol kinderlijke fantasie, onschuld en solidariteit.


Regie: Paakhi A. Tyrewala


Familiefilm, IN/ NP, 2019, 88'

Paakhi A. Tyrewala
Cinema Rix
de Gryspeerstraat 86
2100 Deurne
zondag 21 november 2021om 09:30
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
€ 8,0
Bestel tickets
www.ccdeurne.be/nl/event/86901/ontbij...