u bent hier

Overlezen met Stefan Hertmans en Layla El-Dekmak WOORD

Literatuur


In de Republiek der Letteren zijn Jos Geysels, Karl van den Broeck en Johny Geerinckx ervaren gidsen. Elke maand nemen ze literatuurliefhebbers mee op een verrassende tocht langs de nieuwste publicaties. Onderweg houden ze enkel halt voor een boeiend gesprek met een schrijver, die dan meteen mag voorlezen, én om de boekenkast van een bekende landgenoot te bewonderen. Uitrusten doen ze bij een ... Lees meer »

In de Republiek der Letteren zijn Jos Geysels, Karl van den Broeck en Johny Geerinckx ervaren gidsen. Elke maand nemen ze literatuurliefhebbers mee op een verrassende tocht langs de nieuwste publicaties.

Onderweg houden ze enkel halt voor een boeiend gesprek met een schrijver, die dan meteen mag voorlezen, én om de boekenkast van een bekende landgenoot te bewonderen. Uitrusten doen ze bij een stukje muziek. Iedereen mag mee! Wandelschoenen zijn niet verplicht. Een rugzak breng je wel best mee, om je prijs uit de boekentombola in te stoppen. Smeer je benen maar in, beste lezer.

Stefan Hertmans
Stefan Hertmans was al 20 jaar een vaste waarde onder literatuurliefhebbers, toen hij in 2013 internationaal doorbrak met Oorlog en Terpentijn. Vandaag geldt hij als een van de meest prominente Nederlandstalige auteurs. In zijn nieuwe roman (De opgang) volgt hij het spoor van een Vlaamse SS’er, in wiens huis hij 20 jaar heeft geleefd zonder de geschiedenis van het pand en zijn voormalige bewoner te kennen.

Layla El-Dekmak
In het Radio 1-programma Zandman sluit Layla El-Dekmak de dag af met een verhaal; nu eens triest en dan weer opbeurend, maar altijd verrassend. Zo iemand moet wel van boeken houden. Voor Overlezen grasduint ze in haar eigen bibliotheek.

veilig naar de Warande
Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zondag 13 december 2020 van 10:30 tot 12:00
Cultuurhuis De Warande
€ 8,0
014 41 69 91
www.warande.be