u bent hier

'Oud, grijs en misschien nog wijzer?' – Jean Paul Van Bendegem en Griet Vandermassen

18 +


Filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer presenteert het unieke denk- en kunstproject 'ONZE TOEKOMST HERDENKEN. MET WELKE FILOSOFIE KUNNEN WE VERDER?', met meer dan 20 essayisten. Deze activiteit is de openingslezing. Hoe ziet de toekomst van de individuele denker eruit naarmate hij ouder wordt, misschien ook vereenzaamt, minder in de aandacht staat of in de mode is? Zelfs een ... Lees meer »

Filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer presenteert het unieke denk- en kunstproject 'ONZE TOEKOMST HERDENKEN. MET WELKE FILOSOFIE KUNNEN WE VERDER?', met meer dan 20 essayisten. Deze activiteit is de openingslezing.

Hoe ziet de toekomst van de individuele denker eruit naarmate hij ouder wordt, misschien ook vereenzaamt, minder in de aandacht staat of in de mode is? Zelfs een bekende filosoof en auteur kan het gevoel krijgen dat zijn rol stilaan raakt uitgespeeld. Als jong gepensioneerde roept prof. Jean Paul van Bendegem op tot verzet, tot burgerlijke ongehoorzaamheid van de verworpen senior. Hij stelt zijn jongste boek 'Wijs, grijs en puber' (ASP) voor.

Dr. Griet Vandermassen zet haar grondige kennis in om de standpunten tegen het licht te houden die prof. Jean Paul Van Bendegem in zijn nieuwste boekje formuleert. Speciaal richt zij de focus op het thema van de oudere man, denker en/of puberale rebellen op. Zij belicht waarom professor Van Bendegem, anders dan een zoetwaterpoliep, sterfelijk is. Uiteindelijk formuleert zij een antwoord op deze vraag: waarom behelst veroudering meer toekomst, niet minder?

Online te bekijken vanaf zondagochtend 20 september 2020 om 11.00 uur via www.hetzoekendhert.be.

‘ONZE TOEKOMST HERDENKEN. MET WELKE FILOSOFIE KUNNEN WE VERDER?’ is een project van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer. In samenwerking met Humanistisch Verbond – Knack – Masereelfonds – Vlaams-Nederlands FORUMvoorFILOSOFIE – ASP – Historische Uitgeverij – Stad Antwerpen / District Berchem – Stichting Sanegeest

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het zoekend hert ° The searching deer
Koninklijkelaan 43
2600 Berchem
zondag 20 september 2020 van 11:00 tot 12:30
Het zoekend hert
gratis
hetzoekendhert@gmail.com