u bent hier

ORCHIDEEEN EXCURSIE : GEWIJZIGDE BESTEMMING


Zaterdag 29 mei: excursie naar Schin op Geul: GEWIJZIGDE BESTEMMING door Coronamaatregelen Nederland laat nog steeds geen georganiseerde excursies toe vanuit België vandaar dat we het programma iets moeten wijzigen. De helft van het programma behouden we, een bezoek aan de kalklandschappen van Eben Emael, waar heel wat orchideeën te verwachten zijn. De tuin in Schin op Geul wordt vervangen ... Lees meer »

Zaterdag 29 mei: excursie naar Schin op Geul: GEWIJZIGDE BESTEMMING door Coronamaatregelen

Nederland laat nog steeds geen georganiseerde excursies toe vanuit België vandaar dat we het programma iets moeten wijzigen. De helft van het programma behouden we, een bezoek aan de kalklandschappen van Eben Emael, waar heel wat orchideeën te verwachten zijn. De tuin in Schin op Geul wordt vervangen door een wandeling op Belgisch grondgebied. We maken een mooie landschapswandeling in Haspengauw in de omgeving van Alden Biezen. Echt (meer dan) de moeite waard !  We zijn wel ’s avonds reeds rond 19h terug zodat je geen avond picknick meer nodig hebt.

Inschrijven kan nog steeds (zie rAntGroen)

 Na de middagpauze keren we op onze stappen terug richting Eben-Emael. Dit zuidelijke deel van de Sint Pietersberg zit vol kalk en is gericht naar het zuid-oosten: warm en droog dus en ideaal voor heel wat warmteminnende planten en insecten. Na een afdaling van een 100 m langs een oude breuklijn lopen we op oude opgespoten gebieden langs het Albertkanaal. Je kan je hieraan heel wat orchideeën verwachten. In aantallen toch… en veel is zelfs een “understatement” zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen zeggen. Vooral het Soldaatje, de Bosorchis en de Grote keverorchis komen hier in grote aantallen voor. Een bijzonder door de mens gecreëerd milieu. 

Totale wandelafstand: 10 km op een volledige dag.
Afspraak: het is lang licht en we rijden op zaterdag om aan de verkeersdrukte te ontsnappen. Daardoor
kunnen we de dag iets langer maken zodat we rustig alles fijn kunnen bekijken. We vertrekken om 8h
aan de Bist te Wilrijk en zijn daar terug tegen 19 uur. We gaan zeker trachten de wagens goed te vullen
(kostendelend vervoer). Het zou fijn zijn als eventuele chauffeurs zich voorafgaandelijk kunnen melden
op hugo.waeterschoot@scarlet.be
Meebrengen: wandelschoenen, 1 x picknick (en drinken)
Leiding: Hugo Waeterschoot - hugo.waeterschoot@scarlet.be - 0477/33 23 30

Toon kaart Bist
Bist
2610 Wilrijk
za 29/05/21 van 08:00 tot 19:00
Natuurpunt Zuidrand Antwerpen
Sign Up Sign Up
hugo.waeterschoot@scarlet.be
0477 33 23 30
www.natuurpunt.be/agenda/orchidee%C3%...