u bent hier

Opus XIII: La Divina Commedia - Centrumharmonie

Klassieke muziek


“The more a thing is perfect, the more it feels pleasure and pain.” Dante Alighieri dichtte reeds in de veertiende eeuw over perfectie, iets wat de Centrumharmonie nauw aan het hart ligt. Tijdens de dertiende editie van hun jaarlijkse Opusconcerten stellen ze La Divina Commedia centraal. De gelijknamige orkestsymfonie van Robert W. Smith staat op het programma. Dit vierdelige opus magnum vormt ... Lees meer »

“The more a thing is perfect, the more it feels pleasure and pain.”
Dante Alighieri dichtte reeds in de veertiende eeuw over perfectie, iets wat de Centrumharmonie nauw aan het hart ligt. Tijdens de dertiende editie van hun jaarlijkse Opusconcerten stellen ze La Divina Commedia centraal. De gelijknamige orkestsymfonie van Robert W. Smith staat op het programma.
Dit vierdelige opus magnum vormt de rode draad doorheen een avondvullend muzikaal programma, waarbij de trouwe luisteraar zichzelf zal herkennen in een balans tussen pittig uitdagend muzikaal werk en sfeerscheppende muziek van het lichtere genre. Naast Dante’s hemel, hel en vagevuur zal ook de aarde verlaten worden in werken zoals Beyond the Horizon van Rossano Galante en Apollo XIII van James Horner. Traditiegetrouw wordt hier nog een vleugje solistenwerk aan toegevoegd om het geheel compleet te maken.
Dirigent Koen Dries en zijn orkest werken met dit concert toe naar hun deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade in de zomer van 2021. Dompel jezelf samen met de Centrumharmonie onder in de buitenaardse sferen tijdens Opus XIII en beleef een muzikale avond op hoog niveau.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Schouwburg De Werft
Werft 32
2440 Geel
za 17 april 2021 van 20:15 tot 22:30 zo 18 april 2021 van 14:00 tot 16:30
CC de Werft
014/56.66.66
www.dewerft.be/voorstellingen/1380
www.dewerft.be