u bent hier

Open Monumentendag

Erfgoed


Het grootste erfgoed feest van Vlaanderen kan jaarlijks rekenen op ruime publieke belangstelling. Een bewijs dat bekend en minder bekend roerend en onroerend erfgoed blijft boeien. Ook kasteel de Renesse stelt zijn deuren open om met een kasteelgids de geheimen van het ganse kasteel te leren kennen. Dit jaar staat in het teken van WOII. In 2020 is het immers 75 jaar geleden dat er een einde ... Lees meer »

Het grootste erfgoed feest van Vlaanderen kan jaarlijks rekenen op ruime publieke belangstelling. Een bewijs dat bekend en minder bekend roerend en onroerend erfgoed blijft boeien.
Ook kasteel de Renesse stelt zijn deuren open om met een kasteelgids de geheimen van het ganse kasteel te leren kennen.

Dit jaar staat in het teken van WOII. In 2020 is het immers 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan deze oorlog.

Kasteel de Renesse deed tijdens WOII dienst als veldhospitaal. Gewonde soldaten werden hier verzorgd en indien nodig geopereerd. Tijdens Open Monumentendag zal het kasteel de sfeer van toen uitademene. Op de binnenkoer zal je oude legervoertuigen aantreffen, in één zaal zullen er verzorgingsmaterialen uit die tijd tentoongesteld worden, je zal kortfilms met originele beelden van de bevrijding kunnen bekijken.

Kom zeker een kijkje nemen en waan je terug in de oude tijd!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Domein de Renesse
Lierselei 30
2390 Malle
zondag 12 september 2021 van 10:00 tot 18:00
Domein de Renesse
gratis
info@domeinderenesse.be