u bent hier

Op weg naar een nieuwe samenleving

18 +

Zingeving, filosofie en religie


Wie droomt er niet van de hemel op aarde, een vredige wereld vol overvloed? Laten we vooral zo bewust en zo concreet mogelijk dromen! Immers onze beelden worden gedachten, onze gedachten worden daden, en onze daden scheppen de werkelijkheid. Op die manier kunnen we de nu aan gang zijnde veranderingen zo efficiënt mogelijk ondersteunen. Want dàt onze wereld aan het veranderen is, is inmiddels ... Lees meer »

Wie droomt er niet van de hemel op aarde, een vredige wereld vol overvloed?
Laten we vooral zo bewust en zo concreet mogelijk dromen!

Immers onze beelden worden gedachten, onze gedachten worden daden, en onze daden scheppen de werkelijkheid. Op die manier kunnen we de nu aan gang zijnde veranderingen zo efficiënt mogelijk ondersteunen.

Want dàt onze wereld aan het veranderen is, is inmiddels wel duidelijk. Geheel conform met de ‘Universele Wet van Ritme’ zelfs. Het nieuws toont ons dagelijks de wereldwijde grote verschuivingen. Tegelijk dienen er zich te midden deze heersende chaos geweldig nieuwe mogelijkheden aan voor een nieuwe manier van samen-leven, voor een nieuwe wereld.

Maar opdat het wérkelijk nieuwe er zou kunnen komen, zullen wij onze dromen moeten wààr-màken!

De vraag is dus niet meer òf er een nieuwe wereld komt maar hóe die er komt. En of ik die als hoofdrolspeler actief mee wil vormgeven, of dat ik als toeschouwer passief wil blijven wachten…

Wie zich aangesproken voelt om hierover mee van gedachten te wisselen of inspiratie wenst op te doen om in het eigen leven al een stukje ‘hemel op aarde’ te creëren, is van harte welkom op deze samenkomst.

Als basis nemen we het boek ‘De Samenleving in 2015’ van Christoph Fasching.

Datum: zondag 2 mei 2021, van 13.30u tot 17.30u

Locatie: De Walnoot vzw - Ruimte voor Levenskunst, Hanendreef 135, Brasschaat

Begeleiding: Anita Van Broeck

Prijs: op basis van vrije bijdrage. Met dank voor jouw donatie op het rekeningnummer van De Walnoot BE42 0011 9789 7254 met vermelding van je naam en de cursusdatum.

Info & Inschrijven: Inschrijven kan door je telefonisch (03/653.47.53) of per E-mail levenskunst@dewalnoot.be aan te melden in De Walnoot .

Voorwaarde tot deelname: het boek ‘De Samenleving in 2015’ gelezen hebben.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Walnoot vzw - Ruimte voor Levenskunst
Hanendreef 135
2930 Brasschaat
zondag 2 mei 2021 van 13:30 tot 17:30
De Walnoot vzw - Ruimte voor Levenskunst
gratis
levenskunst@dewalnoot.be
03/653.47.53
www.dewalnoot.be