u bent hier

Op stap met de nachtploeg!

6 +


In 2021 vieren we de 20ste editie van Erfgoeddag helemaal in het teken van ‘De Nacht.’ Terwijl heel het dorp slaapt, zijn er heel wat mensen toch aan het werk. Ontdek al wandelend door Wijnegem de verhalen over nachtberoepen. Wat weet jij over een lantaarnopsteker? Om hoe laat gaat de wekker van de postbode? Op zes stopplaatsen vind je boeiende info over beroepen van vroeger en nu, met als ... Lees meer »

In 2021 vieren we de 20ste editie van Erfgoeddag helemaal in het teken van ‘De Nacht.’
Terwijl heel het dorp slaapt, zijn er heel wat mensen toch aan het werk. Ontdek al wandelend door Wijnegem de verhalen over nachtberoepen. Wat weet jij over een lantaarnopsteker? Om hoe laat gaat de wekker van de postbode? Op zes stopplaatsen vind je boeiende info over beroepen van vroeger en nu, met als bonus een audioverhaal met sappige anekdotes over nachtelijke avonturen.

Op stap met de nachtploeg is een wandeling door Wijnegem om met je familie, bubbel of alleen te doen. Al wat je nodig hebt, is een smartphone om de QR-codes te scannen. Een hoofdtelefoon of oortjes om de audioverhalen ter plaatse te beluisteren zijn ook handig. De route kan je vanaf 24 april downloaden via gasthuis.wijnegem.be of je kan de brochure met routebeschrijving afhalen aan de balie van ’t Gasthuis. In de brochure vind je extra opdrachtjes voor kinderen.
De wandeling ‘Op stap met de nachtploeg’ is nooit af. Heb je zelf een verhaal dat we moeten brengen over een nachtberoep, stuur dan je verhaal naar cultuur@wijnegem.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Turnhoutsebaan 199
2110 Wijnegem
Van za 24 april 2021 00:00 tot zo 24 april 2022 23:59
Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
gratis
cultuur@wijnegem.be
03 288 21 80
gasthuis.wijnegem.be