u bent hier

Oog in oog - een dialoog tussen slachtoffer en dader

Samenleving


We kijken samen naar de VRT-reportage 'Oog in oog', en gaan daarna in dialoog met Annemie en met elkaar. Een moordenaar zoekt contact met de nabestaanden van het slachtoffer. De familie ziet dat niet zitten behalve één zus, Annemie. Zij blijft ook na het assisenproces met tal van vragen zitten en wil deze, oog in oog, aan de dader stellen. Via de herstelbemiddeling van Moderator vzw kon dat. ... Lees meer »

We kijken samen naar de VRT-reportage 'Oog in oog', en gaan daarna in dialoog met Annemie en met elkaar. Een moordenaar zoekt contact met de nabestaanden van het slachtoffer. De familie ziet dat niet zitten behalve één zus, Annemie. Zij blijft ook na het assisenproces met tal van vragen zitten en wil deze, oog in oog, aan de dader stellen. Via de herstelbemiddeling van Moderator vzw kon dat. Annemie trok naar de gevangenis en ging in gesprek met de moordenaar van haar broer. Journalist Dirk Leestmans (vrt.nws) maakte de reportage 'Oog in oog' over een even confronterend als verzoenend gesprek. De getuigenis van Annemie toont wat het betekent om slachtoffer te zijn en hoe je op een andere manier kan omgaan met de feiten. Hoe dialoog een deel van herstel kan zijn.
DIALOOG Deze activiteit kadert binnen het project DIALOOG, dat de komende drie jaar samen met jou op zoek gaat naar antwoorden op de vraag hoe we kunnen omgaan met conflict en herstel. DIALOOG schept kansen tot genuanceerde reflectie en dialoog tussen burgers over een samenleving gericht op herstel. Dit via lezingen, debatten, films, het verzamelen van verhalen, het opzetten van burgerpanels en het organiseren van een heuse herstelconferentie.
DIALOOG is een project van de Avansa's, De Rode Antraciet en De Huizen vzw, met een financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid (Cultuur).
Meer info via www.dialoogherstel.org (website nog in opbouw)

In samenwerking met Avansa, De Huizen, De Rode Antraciet

Activity Members: Over Oog in oog

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Avansa regio Mechelen - Online
Adegemstraat 79
2800 Mechelen
woensdag 28 april 2021 van 19:30 tot 21:00
Vormingplus mzw
€ 5,0
info@avansa-mzw.be
056/26 06 00
vormingplusmzw.force.com/s/winkelmand...
info@avansa-mzw.be
avansa-mzw.be