u bent hier

Ontsnap in gedachten - Poëziewandelingen in de kolonies


Nood aan extra zuurstof en nieuwe inspiratie? Kom tussen 3 mei en 30 juni wandelen in Wortel of Merksplas. Onze sport- en cultuurfunctionarissen stippelden twee wandelingen uit doorheen het unieke landschap van de oude landloperskolonies. Langs de routes kom je QR-codes tegen die je naar gedichten van Vlaamse en Brusselse gedetineerden leiden. Droef, grappig, hoopgevend, maar altijd ... Lees meer »

Nood aan extra zuurstof en nieuwe inspiratie? Kom tussen 3 mei en 30 juni wandelen in Wortel of Merksplas. Onze sport- en cultuurfunctionarissen stippelden twee wandelingen uit doorheen het unieke landschap van de oude landloperskolonies. Langs de routes kom je QR-codes tegen die je naar gedichten van Vlaamse en Brusselse gedetineerden leiden. Droef, grappig, hoopgevend, maar altijd verrassend!

Het initiatief kadert deels binnen ‘Heel het land’, een troostende tiendaagse (van 30 april tot 9 mei) die stilstaat bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Niet onder de vorm van een massa-event, maar als een verbindend bubbel-event verspreid over vele locaties en met vele partners. Zo kan iedereen de mogelijkheid vinden om op zijn manier tijd en ruimte te krijgen voor troost en hoop.

Ook na afloop van Heel het land blijven onze poëzieroutes toegankelijk. Tot eind juni kan je de wandelingen downloaden en ‘ontsnappen in gedachten’ in Wortel of Merksplas.

Meer info:
https://www.derodeantraciet.be/actueel/ontsnap-in-gedachten-poeziewandelingen-in-de-noorderkempen/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bezoekerscentrum De Klapekster
Kolonie 41
2323 Wortel
Van ma 3 mei 2021 00:00 tot wo 30 juni 2021 23:59
De Rode Antraciet vzw
gratis