u bent hier

Ontbijt + Un divan a Tunis

Komedie


De bekende Iranese actrice Golshifteh Farahani speelt hier met verve en kilo’s charisma de vrijgevochten vrouw die niet met zich laat sollen. 9.30 uur Met een uitgebreid ontbijt krijgt jouw zondagse filmafspraak een gatronomische toets! 10.30 uur: Un Divan à Tunis Na haar studies in Parijs en het begin van haar carrière daar, keert de 35-jarige psychoanaliste Selma terug naar huis om een ... Lees meer »

De bekende Iranese actrice Golshifteh Farahani speelt hier met verve en kilo’s charisma de vrijgevochten vrouw die niet met zich laat sollen.

9.30 uur

Met een uitgebreid ontbijt krijgt jouw zondagse filmafspraak een gatronomische toets!


10.30 uur: Un Divan à Tunis

Na haar studies in Parijs en het begin van haar carrière daar, keert de 35-jarige psychoanaliste Selma terug naar huis om een praktijk te beginnen in Tunis. De val van dictator Ben Ali en de regimeverandering deden haar besluiten om terug te keren. Vlak na de Revolutie blijkt er immers een grote vraag naar mentale gezondheidszorg in een land dat gewrongen zit tussen traditie en moderniteit. Ze wil de Tunesiërs helpen omgaan met al die culturele en sociale veranderingen. Een hele rist kleurrijke patiënten passeert de revue. Het feit evenwel dat Selma niet getrouwd is, stoort veel mensen, maar nog erger is dat het voor haar niet eenvoudig is om aan de juiste licentie te geraken om haar praktijk verder te zetten. Ze moet opboksen tegen een bureaucratisch systeem en tegen een lokale politieagent die een oogje op haar heeft. Je zou er de moed bijna bij verliezen… 


Geestige en bij momenten surrealistische, maar vooral milde en intelligente satire die niet alleen het land Tunesië op de korrel neemt (tradities, islam, bureaucratie, corruptie), maar ook lichtjes de draak steekt met Freud, en dat allemaal vanuit een vrouwelijk perspectief. 

Mooov
Liers Cultuurcentrum - CC Vredeberg
Vredebergstraat 12-14
2500 Lier
zondag 1 november 2020om 09:15
liers cultuurcentrum
€ 20,0
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be