u bent hier

Ons broodje is gebakken

Erfgoed


Ons broodje is gebakken Hij laat zich de kaas niet van zijn brood eten. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Iemand op zijn brood geven. Deze uitdrukkingen met brood in de hoofdrol zijn even ruim in onze taal gekend, als brood in ons dagelijks leven. We nodigen u daarom uit om deel te nemen aan ons online event, waarin u samen met onze bakker brood kan bakken. Tevens zal u door Peter ... Lees meer »

Ons broodje is gebakken

Hij laat zich de kaas niet van zijn brood eten. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Iemand op zijn brood geven. Deze uitdrukkingen met brood in de hoofdrol zijn even ruim in onze taal gekend, als brood in ons dagelijks leven.
We nodigen u daarom uit om deel te nemen aan ons online event, waarin u samen met onze bakker brood kan bakken.
Tevens zal u door Peter Scholliers – auteur van het boek ‘Brood: een geschiedenis van bakkers en hun brood’ - ondergedompeld worden in de geschiedenis van het brood en het belang ervan voor onze samenleving.
We gaan dus bakken - met bakker én historicus.
Dit alles doen we in de Keesstromolen in Heist-op-den-Berg, waar het brood zal gebakken worden in een traditionele oven die met hout gestookt wordt. U kan alles volgen, veilig in uw bubbel, van thuis uit.
U heeft de keuze om gewoon online mee te volgen. Hiervoor wordt de link vanaf 24 april 2021 vanaf 00.00 uur op onze website en sociale media bekend gemaakt. Dit kan volledig gratis.
Of u kan een pakket met ingrediënten bij ons aanvragen, zodat u ook zelf aan de slag kan met de bloem die werd gemalen in de Keesstromolen.
U kan dan aan de slag in uw eigen keuken thuis. In dit laatste geval dient u zich in te schrijven voor 10 april 2021, 10.00 uur, verdere info hierover kan u op onze website vinden. U betaalt dan 4 euro voor de ingrediënten.
Verdere up to date info kan u vinden op onze website vanaf 23 maart 2021 www.hulshout.be of bij dienst cultuur –cultuur@hulshout.be – 015 22 40 11.
Inschrijvingen kan u vanaf 5 april 2021: www.hulshout.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart digitaal
digitaal
2235 Hulshout
Van za 24 april 2021 00:00 tot zo 25 april 2021 23:59
Gemeentebestuur Hulshout
gratis