u bent hier

Olympisch Kunstenparcours


Vijf talentvolle kunstenaars laten zich inspireren door het eeuwfeest van de Antwerpse Olympiade. Ze maken van het Kiel hun speelterrein en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan hun werk. Samen vormen hun creaties een prikkelend Kunstenparcours door de wijk. Ga op stap en ontdek de bijzondere realisaties van An Onghena, Sara Greet Gilis, Josja De Vree, Matthijs De Block en Vincen Beeckman. ... Lees meer »

Vijf talentvolle kunstenaars laten zich inspireren door het eeuwfeest van de Antwerpse Olympiade. Ze maken van het Kiel hun speelterrein en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan hun werk. Samen vormen hun creaties een prikkelend Kunstenparcours door de wijk.

Ga op stap en ontdek de bijzondere realisaties van An Onghena, Sara Greet Gilis, Josja De Vree, Matthijs De Block en Vincen Beeckman.
De kunstenaars tonen hun werk in opeenvolgende fases en uiteenlopende locaties op het Kiel, tussen oktober '21 en mei '22.

Hier vind je een handig plan met de kunstwerken die je nu kan ontdekken: https://assets.antwerpen.be/srv/assets/api/download/e3b04f30-d2b0-415b-9894-e0553118b06f/Kunstenparcours_OS2020_Kiel_plan_202010.pdf
Je kan het plan ook vinden in bib Kielpark (Wittestraat 10).

Tijdens de Olympische Spelen van 1920 werden niet alleen de winnaars van de sportcompetities gehuldigd. Er werden in Antwerpen ook medailles uitgereikt voor kunst, met prijzen voor muziek, schilderen, literatuur en beeldhouwkunst. Zo was de Antwerpse schilder-illustrator Alfred Ost één van de winnaars. Met de feestelijke herdenking van 100 jaar Olympische Spelen wordt deze traditie nieuw leven ingeblazen. Jonge kunstenaars gaan aan de slag met het olympisch erfgoed en geven het een hedendaagse interpretatie.

Het Kunstenparcours is een project van het district Antwerpen in samenwerking met Fotomuseum Antwerpen en Sint-Lucas. Met dank aan Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen en Beerschot Atletiekclub.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kiel
niet van toepassing
2020 Antwerpen 2 (Antwerpen)
District Antwerpen, lokaal cultuurbeleid
gratis
cultuurantenne.antwerpen@antwerpen.be