u bent hier

Odyssee - Theater Froefroe

10 +

Figuren en poppentheater


Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die te lang wachten op zijn thuiskomst na de oorlog in Troje. Een theatertekst van Michael De Cock, gebracht door poppenspelers, dansers en een muzikante. Een theatervoorstelling met drie geniale poppenspelers, drie supersonische dansmensen en één waanzinnige muzikante vol video, pop en actie naar de meest ... Lees meer »

Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die te lang wachten op zijn thuiskomst na de oorlog in Troje. Een theatertekst van Michael De Cock, gebracht door poppenspelers, dansers en een muzikante.

Een theatervoorstelling met drie geniale poppenspelers, drie supersonische dansmensen en één waanzinnige muzikante vol video, pop en actie naar de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.
Een nieuwe theatertekst voor jong publiek van Michael De Cock.

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. Velen stierven op het slagveld. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus. Hij is spoorloos. Samen met zijn moeder tuurt Telemachos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand. Op een dag is Telemachos het wachten moe. Hij besluit zijn vader te gaan zoeken.

Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die reeds te lang wachten op zijn komst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt en een boel heeft uit te leggen.

Theater FroeFroe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire (‘Midzomernachtsdroom’, ‘Macbeth’, ‘Orfee’, ‘Labyrinth’, ‘Helena’ …). Michael De Cock is naast directeur van de KVS ook een gewaardeerd jeugdauteur. Hij houdt van de klassiekers: zo liet hij in de KVS de ganse ‘Odyssee’ opvoeren. ‘Vliegen tot de hemel’ (naar Ovidius) won een Zilveren Griffel, ‘Veldslag om een hart’ (naar de Illias) werd bekroond met een Boekenleeuw. Een heerlijke klassieker.

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
ma 23/11/20 om 20:00
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 13,5
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1635/theater-froefroe