u bent hier

NIEUWE DATUM: Theater Malpertuis - T.A.N.I.A.!

Pop en rock


THEATER - Actrice Tania Van der Sanden en haar voorliefde voor grote cabarettiers als Toon Hermans, Brigitte Kaandorp. Het is als een grap begonnen. ‘Als je nu eens je eigen solo maakte,’ stelde Malpertuisdirecteur Piet Arfeuille haar voor. Met Frans van der Aa als mede-bedenker en regisseur ging ze aan de slag. En zie... inmiddels nadert haar eerste one womanshow de 50ste voorstelling waarvan ... Lees meer »

THEATER - Actrice Tania Van der Sanden en haar voorliefde voor grote cabarettiers als Toon Hermans, Brigitte Kaandorp.

Het is als een grap begonnen. ‘Als je nu eens je eigen solo maakte,’ stelde Malpertuisdirecteur Piet Arfeuille haar voor. Met Frans van der Aa als mede-bedenker en regisseur ging ze aan de slag. En zie... inmiddels nadert haar eerste one womanshow de 50ste voorstelling waarvan het publiek maar niet genoeg krijgt: “T.A.N.I.A.! niet normaal schoon. Wenen van het lachen, wenen van ontroering. Respect! Ga dat zien!” (Jennifer Vrielinck, Herzele)

In T.A.N.I.A.! entertaint Van der Sanden het publiek op haar eigen onnavolgbare manier. Maar niet zonder de onverwachte ommekant te vergeten die haar zo dierbaar is: geen lach zonder traan. Met het grootste gemak en de vakkundigheid die haar eigen is, laat ze een waaier van personages los op het publiek: Guillaume van de toneelschool, moeder Liliane van Deurne, nonkel Warre en tante Lida, zuster Fredeswinde van het Sint-Servaescollege van Schoten en last but not least: Tania zelf. Maar jezelf... ben je dat alleen maar? Of kun je dat ook spelen?

“Gewoon jezelf zijn, is soms speciaal. Dat is ook wat er in T.A.N.I.A! gebeurt. Het zich kwetsbaar opstellen van een actrice, die veel verbeelding overlaat aan de toeschouwer.” - Theatermaggezien

Productie Theater Malpertuis Tekst en spel Tania Van der Sanden Dramaturgie en regie Frans Van der Aa Coproductie cc Lokeren Met dank
aan Tax shelter & Vlaamse gemeenschap

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zaal Roeland
Duffelsesteenweg 1
2547 Lint
zaterdag 8 mei 2021 van 20:00 tot 23:59
UiT in Lint
€ 12,0
uit@lint.be
03 455 12 13
webshoplint.recreatex.be/Home