u bent hier

‘Niet te geloven’ door Willie van Peer

18 +

Zingeving, filosofie en religie


Het Nieuwe Testament heeft de westerse samenleving en cultuur diepgaand beïnvloed, maar wat weten we er eigenlijk over? In welke context ontstonden de teksten? Wie was Jezus en hoe evolueerde hij tot (zoon van) God? Vormden de vier evangelisten wel betrouwbare getuigen? Vanwaar de ongerijmdheden en contradicties in het Nieuwe Testament? ‘Niet te geloven’ onderzoekt de werkelijkheid achter het ... Lees meer »

Het Nieuwe Testament heeft de westerse samenleving en cultuur diepgaand beïnvloed, maar wat weten we er eigenlijk over? In welke context ontstonden de teksten? Wie was Jezus en hoe evolueerde hij tot (zoon van) God? Vormden de vier evangelisten wel betrouwbare getuigen? Vanwaar de ongerijmdheden en contradicties in het Nieuwe Testament?
‘Niet te geloven’ onderzoekt de werkelijkheid achter het Nieuwe Testament en werpt zo een volledig nieuw licht op de Bijbelse verhalen.

Willie van Peer studeerde filologie in Antwerpen en Leuven en promoveerde aan de universiteit van Lancaster. Hij doceerde tekst- en literatuurwetenschap aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht en is professor aan de Ludwig Maximilian Universiteit in München. Zijn onderzoek richt zich op de nauwe samenhang tussen taal, verhalen, mythen en culturen vanuit vergelijkend perspectief. Zijn lezingen over maatschappelijke en culturele thema’s worden in brede kring gewaardeerd.

i.s.m. Davidsfonds Puurs

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart cc Binder - Kristal
Forum 9
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
donderdag 25 februari 2021 van 20:00 tot 22:00
cc Binder Puurs
€ 8,0
vrijetijdsloket@puursam.be
03 203 27 05