u bent hier

Natuurwerkdag Uilenbos, Corona veilig.


!Laatste informatie ivm CORONA : zie www.zuidrand.be Vandaag rollen we de mouwen op en gaan we op een Corona veilige manier beheerwerken uitvoeren in het Uilenbos. Het resultaat van de beheerwerken van vorig jaar was meteen te zien aan de beter opgeschoten voorjaarsbloeiers ! Het broekbos in het gedeelte van de beekvallei dient uitgedund om voorjaarsflora voldoende kansen te geven…. Maar dit ... Lees meer »

!Laatste informatie ivm CORONA : zie www.zuidrand.be

Vandaag rollen we de mouwen op en gaan we op een Corona veilige manier beheerwerken uitvoeren in het Uilenbos. Het resultaat van de beheerwerken van vorig jaar was meteen te zien aan de beter opgeschoten voorjaarsbloeiers ! Het broekbos in het gedeelte van de beekvallei dient uitgedund om voorjaarsflora voldoende kansen te geven…. Maar dit is wel een intensieve taak! Gelukkig konden we vorig jaar rekenen op heel wat medewerkers wat een hele fijne sfeer creëerde.

De werken van vandaag bestaan dus voornamelijk uit het verwijderen van overtollige opgroei van esdoorn, els en populier. We verwerken het omgezaagde hout en stapelen het gepast. Jong en oud zijn meer dan welkom !

Aangezien we vermoeden dat de Coronarestricties mogelijks wel versoepeld maar nog niet opgeheven zullen zijn werken we een strikt protocol uit. Ieder die meedoet moet zich ter plaatse registreren en er wordt maximaal per 4 tewerkgesteld op een veilige manier. Afstandsregels vormen geen probleem in het bos (plaats genoeg

We werken vandaag in 2 shiften: van 10 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 15 u. Je bent vrij om één of beide shiften mee te werken.
Afspraak: toegang Boshoekstraat 99 aan het einde van de dreef of volg het blauwe pad tot je ons tegenkomt.
Meebrengen: zorg voor goede werkhandschoenen en beschermend schoeisel en een picknick wanneer je de 2 sessies mee doet. 

Vergeet ook je eigen mondmasker niet.
Bij echt slecht weer gaat enkel de voormiddag sessie door.


Leiding: Rolph De Ceulaer - rdeceulaer@hotmail.com
Hugo Waeterschoot - hugo.waeterschoot@scarlet.be - 0477/33 23 30

Toon kaart Dreef Uilenbos
Boshoekstraat 99
2540 Hove
za 16/01/21 van 10:00 tot 12:00, van 13:00 tot 15:00
Natuurpunt Zuidrand Antwerpen
Sign Up Sign Up
rdeceulaer@hotmail.com
www.natuurpunt.be/agenda/natuurwerkda...