u bent hier

Muziekfilm online: ‘Requiem For The World As We Know It’

Cinefiel


Zaterdag 4 april, om 20 uur als we eigenlijk de Vlaamse première zouden spelen van de Heimat Trilogie, kwam de muziekfilm ‘Requiem For The World As We Know It’ online. Door het om zich heen grijpende coronavirus kon de oorspronkelijke première niet doorgaan. Na een vergadering over wat we dan wel konden doen, besloten we om van het requiem uit Heimat 2 een aparte muziekfilm te maken. In die ... Lees meer »

Zaterdag 4 april, om 20 uur als we eigenlijk de Vlaamse première zouden spelen van de Heimat Trilogie, kwam de muziekfilm ‘Requiem For The World As We Know It’ online.

Door het om zich heen grijpende coronavirus kon de oorspronkelijke première niet doorgaan. Na een vergadering over wat we dan wel konden doen, besloten we om van het requiem uit Heimat 2 een aparte muziekfilm te maken. In die film reisden we naar Groenland om daar op een smeltende gletsjer de laatste noten van het door Harald Austbø gecomponeerde requiem te spelen. Onderweg namen we de andere delen van het requiem op met lokale koren, terwijl we vanuit Antwerpen ondersteund werden door het befaamde Octopus Ensemble.

Ga lekker zitten, met een koptelefoon of mooi geluid en geniet van de reis en de muziek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
We blijven in ons kot
2000 Antwerpen
De Nwe Tijd
gratis
denwetijd.be/voorstellingen/heimat-he...