u bent hier

Museum Mayer van den Bergh - voor kinderen

6 +

Schilderkunst


Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) verzamelde in zijn leven een heel museum bij elkaar. Een stroom van topwerken uit de Middeleeuwen, de Renaissance, maar ook uit de boeiende negentiende eeuw verhuisde onder zijn impuls naar Antwerpen. Gezinnen kunnen heel het jaar door gebruik maken van de zoekbladen of het actieve museumspel MuseJa! spelen. Er zijn drie zoekbladen. De kinderen krijgen een ... Lees meer »

Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) verzamelde in zijn leven een heel museum bij elkaar. Een stroom van topwerken uit de Middeleeuwen, de Renaissance, maar ook uit de boeiende negentiende eeuw verhuisde onder zijn impuls naar Antwerpen. Gezinnen kunnen heel het jaar door gebruik maken van de zoekbladen of het actieve museumspel MuseJa! spelen.

Er zijn drie zoekbladen. De kinderen krijgen een gratis doeblad vol opdrachten en vragen. Voor de ouders is er een blad met meer achtergrondinformatie.

LAND IN ZICHT
Het landschap is voor vele kunstenaars een geliefd onderwerp. Grootse vergezichten met bergen en zeeën. Markttaferelen vol bedrijvige mensen en sfeervolle fantasielandschappen. Ga je mee op zoek?

STILLE NACHT
Waaraan denk jij als je het woord Kerstmis hoort? Aan een boom met lichtjes? Cadeautjes? In het museum Mayer van den Bergh vertellen meer dan dertig kunstwerken een stukje van het kerstverhaal.

PASEN, EEN NIEUW BEGIN
Pasen is het feest van het nieuwe leven. De paashazen en de paaseitjes staan symbool voor de natuur die ontwaakt uit zijn winterslaap. Ook Jezus stond met Pasen op uit zijn graf. Afbeeldingen van Jezus aan het kruis herinneren ons aan het paasverhaal. Je vindt ze overal.
MuseJA! - Een actief doe-, denk- en leerspel
Heb jij ook een verzameling? En pak je er ook graag mee uit? Afbeeldingen en verhalen maken je wegwijs in de kunstverzameling van Fritz Mayer van den Bergh. Zijn al die beelden en schilderijen wel gemaakt om in een museum te hangen? Met een materialendoos leer je hoe je op een houten paneel een schilderij kunt maken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Museum Mayer van den Bergh
Lange Gasthuisstraat 19
2000 Antwerpen
Di Van 10:00 tot 17:00 Wo Van 10:00 tot 17:00 Do Van 10:00 tot 17:00 Vr Van 10:00 tot 17:00 Za Van 10:00 tot 17:00 Zo Van 10:00 tot 17:00
€ 8,0
mmb@stad.antwerpen.be
+32 3 338 81 88
www.museummayervandenbergh.be