u bent hier

Museum Atelier Thomas van Heck

Schilderkunst


In dit museum maak je kennis met het werk van Thomas van Heck, de laatste Dordtse impressionist en Meester van De Biesbosch. Thomas van Heck [1910-2006] werd geboren in Dordrecht en begon al op jonge leeftijd te tekenen en te schilderen. In zijn beginperiode heeft hij veel in zijn geboortestad geschilderd. Het liefst in de winter. Hierdoor ligt er veel van oud Dordrecht vast, plekjes die al ... Lees meer »

In dit museum maak je kennis met het werk van Thomas van Heck, de laatste Dordtse impressionist en Meester van De Biesbosch.

Thomas van Heck [1910-2006] werd geboren in Dordrecht en begon al op jonge leeftijd te tekenen en te schilderen. In zijn beginperiode heeft hij veel in zijn geboortestad geschilderd. Het liefst in de winter. Hierdoor ligt er veel van oud Dordrecht vast, plekjes die al jaren niet meer bestaan.
Later zwierf hij op zijn schip "de Schilder" samen met zijn vrouw Neeltje ongeveer 40 jaar door de Biesbosch. Dit bekoorde hem zo dat sommigen hem ook wel De Biesboschschilder noemden.
Zijn exposities hebben altijd veel bezoekers getrokken. Hij wilde geen kunstenaar genoemd worden een harde werker. Hij was beiden, een bijzondere man met een bijzondere gave.
Ter nagedachtenis aan hem bevindt zijn schitterende nalatenschap zoals hij die achterliet, in het museum te Brasschaat.

Toon kaart Museum Atelier Thomas van Heck
Bredabaan 549
2930 Brasschaat
Vr Van 13:30 tot 17:00 Za Van 13:30 tot 17:00 Zo Van 13:30 tot 17:00
Museum Atelier Thomas van Heck
museum@thomasvanheck.com
+32 3 2896924
www.thomasvanheck.com