u bent hier

'Muses'

Klassieke muziek


In 2012 vinden vier gelauwerde musici van Belgische bodem elkaar in hun wens om samen hun muzikale parcours te verrijken met het ultieme kamermuziekrepertoire. De liefde voor het prachtige repertoire, het streven naar diepgang, energie en raffinement in hun samenspel, en het samen zoeken van een eigen, unieke strijkersklank zijn de drijfveren voor het ontstaan van het Taurus Quartet. Franz ... Lees meer »

In 2012 vinden vier gelauwerde musici van Belgische bodem elkaar in hun wens om samen hun muzikale parcours te verrijken met het ultieme kamermuziekrepertoire. De liefde voor het prachtige repertoire, het streven naar diepgang, energie en raffinement in hun samenspel, en het samen zoeken van een eigen, unieke strijkersklank zijn de drijfveren voor het ontstaan van het Taurus Quartet.


Franz Schubert - Strijkkwartet no 13, ‘Rosamunde’, in A


Robert Schumann - Strijkkwartet no 1 in A of Strijkkwartet no 3 in A


Een programma vol fragiliteit en hypersensitiviteit. Schubert stierf op een veel te jonge leeftijd en liet ons in de laatste jaren van zijn leven prachtige muzikale ontboezemingen na.


De labiele, overgevoelige Robert Schumann overmande in 1842 zijn steeds terugkerende depressies en schreef in enkele maanden tijd drie prachtige strijkkwartetten, een geschenk aan zijn muse Clara.


Het Taurus Quartet neemt u mee in zijn tocht doorheen deze twee meesterlijke strijkkwartetten van Schubert en Schumann.


Wietse Beels - viool


Liesbeth Baelus - viool


Vincent Hepp - altviool


Martijn Vink - cello


 

Taurus Quartet
cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk
zondag 6 maart 2022van 11:00 tot 12:00
ccdekern
€ 12,0
Bestel tickets
www.ccdekern.be/nl/event/85523/muses