u bent hier

Moesmeesters: 'tuinieren met kinderen doorheen de seizoenen'


Ben jij graag buiten en zit je graag met je handen in de aarde? Vind je het fascinerend hoe de kringloop van de natuur werkt en hoe de mens in harmonie met de natuur leeft? Dan schuilt in jou misschien een echte tuinman of -vrouw! Kom bij ons het plezier van tuinieren ontdekken in één of enkele sessies. Wil jij liever oogsten wat je gezaaid hebt en jouw plantjes het hele jaar lang blijven ... Lees meer »

Ben jij graag buiten en zit je graag met je handen in de aarde? Vind je het fascinerend hoe de kringloop van de natuur werkt en hoe de mens in harmonie met de natuur leeft? Dan schuilt in jou misschien een echte tuinman of -vrouw! Kom bij ons het plezier van tuinieren ontdekken in één of enkele sessies. Wil jij liever oogsten wat je gezaaid hebt en jouw plantjes het hele jaar lang blijven opvolgen en verzorgen? Schrijf je dan in voor alle zes sessies en word een echte ...

Ben jij graag buiten en zit je graag met je handen in de aarde? Vind je het fascinerend hoe de kringloop van de natuur werkt en hoe de mens in harmonie met de natuur leeft? Dan schuilt in jou misschien een echte tuinman of -vrouw! Kom bij ons het plezier van tuinieren ontdekken in één of enkele sessies. Wil jij liever oogsten wat je gezaaid hebt en jouw plantjes het hele jaar lang blijven opvolgen en verzorgen? Schrijf je dan in voor alle zes sessies en word een echte 'Moesmeester'!
Misschien ben jij wel een meester, juf of jeugdwerker met groene vingers en wil jij graag je liefde voor de moestuin doorgeven aan de kinderen/jongeren waar jij mee werkt? Ook jij kan deze cursus volgen!

Per activiteit zijn er twee delen: enerzijds deelnemen aan de tuintaken volgens het seizoen (zaaien, planten, oogsten,…) en anderzijds het maken van eigen creaties die erbij passen. Kinderen en jongeren vanaf het tweede leerjaar tot en met 15 jaar zijn welkom om mee te doen.

Reserveer je plaats via onze website  www.TransitieMolenBalen.be. Je kan daar doorklikken naar het inschrijvingsformulier 'inschrijvingsformulier Moesmeesters'. Bij vragen kan je bellen naar 0473 78 00 95.

Data en inhoud:

4 juli – Midzomer
We kunnen nu volop genieten van warme dagen en lekkere oogst van al het werk dat voordien werd gedaan. Dankzij de zon, de regen, en vele helpers zijn de planten wellicht goed gegroeid. Wat is er ook nog eetbaar in de tuin naast de courante groenten en fruit? Ontdek welke bloemen jouw picknick opfleuren en bovendien gezond zijn. Voor op de boterham maken we samen lekkere jam van bessen uit de tuin. Hmm, smullen!

26 augustus - Nazomer
Wat groeit en bloeit er in de tuin? Wat kan er nog geoogst worden en wat is bestand tegen de komende herfstkoude? Wat met de kriebelbeestjes in de herfst en winter? Kom mee een winterhotelletje maken voor de insecten. Als je het hebt: breng een blik en een snoeitang mee, maak een insectenhotelletje en neem het mee naar huis!

7 november - Herfst
Ook al wordt het kouder en staat de winter voor de deur, er is nog steeds veel werk te doen in de moestuin! We verzorgen overwinterende planten, maken bedden winterklaar en snoeien bomen en struiken. We bekijken wat er te oogsten valt en leren verschillende manieren om oogst te bewaren. We leren hoe kruiden ons gezond houden in de winter en maken goudbloembalsem.

12/12 – Winter
De natuur komt tot rust. We dekken de aarde toe zodat er een warm dekentje ontstaat als dierenwinterschuilplaats. We plezieren dieren met het maken van wintervoedsel en misschien vind je het ook plezierig om een winters hapje te maken boven het vuur 😊. Voorzie maar warme speelkleren, dan deren de koude en het vuil ons niet.

Samentuin Warmoes
Stokt tegenover nr 134
2400 Mol
za 7 november 2020van 09:30 tot 12:30za 12 december 2020van 09:30 tot 12:30
Transitie Mol en Balen
€ 8,0
info@TransitieMolenBalen.be, peter.zimmerman@telenet.be
0473780095, 0473756587
www.transitiemolenbalen.be/index.html