u bent hier

Mindfulnesstraining - on line

18 +

Gezondheid en zorg


REEKSEN VAN 6 AVONDEN (ONLINE) Een eeuwenoude meditatietechniek die je leert anders om te gaan met negatieve gedachten, emoties, spanningen en stresserende gebeurtenissen. Wil je leren hoe je: anders kan omgaan met de "dingen des levens", ook de minder aangename een gezond evenwicht kan vinden tussen werk en ontspanning volledig aanwezig kan zijn bij wat je doet, of het nu thuis is of op het ... Lees meer »

REEKSEN VAN 6 AVONDEN (ONLINE)

Een eeuwenoude meditatietechniek die je leert anders om te gaan met negatieve gedachten, emoties, spanningen en stresserende gebeurtenissen.

Wil je leren hoe je:

anders kan omgaan met de "dingen des levens", ook de minder aangename
een gezond evenwicht kan vinden tussen werk en ontspanning
volledig aanwezig kan zijn bij wat je doet, of het nu thuis is of op het werk
je beter kan concentreren
stabiel kan blijven in tijden van stress
inzicht kan verwerven in het eigen functioneren?
Wil je leren hoe je objectief, onbevooroordeeld, open en mild aandacht kan schenken en bewust kan leven en werken vanuit het moment ? Dan kan het volgen van een basis Mindfulnesstraining jou hierin waarschijnlijk ondersteunen.

Cognitieve therapie gaat uit van de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen bijdragen tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen.
De tweede pijler is Mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die reeds meer dan 2500 jaar oud is en die je moment na moment opnieuw laat contact maken met het nu.
Via de training leert men rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan. Zo krijgt men de mogelijkheid bewust aandacht te geven aan stresserende gebeurtenissen. Daardoor ontstaat uiteindelijk een innerlijke vrijheid.

Mindfulness: wetenschappelijk bewezen, ook toepasbaar in het bedrijfsleven

Internationaal wetenschappelijk onderzoek toonde inmiddels aan dat deze training:

herval van depressie kan voorkomen
doeltreffend is voor mensen met allerlei klachten ten gevolge van stress
de stressbestendigheid verhoogt
het psychisch welzijn verbetert.
Naar het bedrijfsleven toe, is er ook meer en meer onderzoek dat erop wijst dat het volgen van een Mindfulnesstraining kan bijdragen tot het optimaal functioneren van werknemer en dus

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
Van do 19 november 2020 19:30 tot do 7 januari 2021 21:30
Oost West Centrum
€ 149,0
owc.be/alle-cursussen/mindfulnesstrai...