u bent hier

Mindfulness basistraining

18 +

Gezondheid en zorg


Heb je er al eens eventjes bij stilgestaan dat je vele dingen automatisch doet? Je tanden poetsen, douchen … Je gedachten dwalen vaak af naar wat allemaal nog gedaan moet worden. Mindfulness leert om met je volledige aandacht in het hier en nu te zijn. Dit heeft als positief gevolg dat er minder ruimte is om te piekeren, je meer oog zal hebben voor de kleine dingen. De training is gebaseerd op ... Lees meer »

Heb je er al eens eventjes bij stilgestaan dat je vele dingen automatisch doet? Je tanden poetsen, douchen … Je gedachten dwalen vaak af naar wat allemaal nog gedaan moet worden. Mindfulness leert om met je volledige aandacht in het hier en nu te zijn. Dit heeft als positief gevolg dat er minder ruimte is om te piekeren, je meer oog zal hebben voor de kleine dingen.

De training is gebaseerd op twee pijlers: de cognitieve therapie en mindfulness. Cognitieve therapie gaat uit van de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen bijdragen tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen.
De tweede pijler is mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die reeds meer dan 2 500 jaar oud is en die je moment na moment opnieuw contact laat maken met het nu.

Via de training leer je rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan. Zo krijg je de mogelijkheid om bewust aandacht te geven aan stresserende gebeurtenissen. Daardoor ontstaat uiteindelijk een innerlijke vrijheid.

De trainingen worden gegeven door gekwalificeerde trainers. Aan de hand van een verkennende vragenlijst wordt nagegaan of deze training geschikt is voor jou.

Basistraining: 07.10, 14.10, 21.10, 28.10, 18.11, 25.11, 02.12 en 09.12.2021, telkens van 19 tot 21.40 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Well2DAY-centrum Geel
Werft 59 b 1-6
2440 Geel
donderdag 7 oktober 2021 van 19:00 tot 21:40
Well2DAY - dienst Preventie en Welzijn
€ 285,0
Well2DAY@devoorzorg.be
03 285 43 53
www.Well2DAY.be