u bent hier

Mindful bevallen met je partner (online)

18 +

Gezondheid en zorg


Deze workshop biedt jullie als aanstaande ouders de mogelijkheid om je SAMEN voor te bereiden op de geboorte van je kind. Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie heel praktische technieken die je helpen om je bevalling op een soepele, meer ontspannen en bewuste manier te beleven. De cursustijden zijn 13u-18u, met inbegrip van een uitgebreide pauze tussen ... Lees meer »

Deze workshop biedt jullie als aanstaande ouders de mogelijkheid om je SAMEN voor te bereiden op de geboorte van je kind.
Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie heel praktische technieken die je helpen om je bevalling op een soepele, meer ontspannen en bewuste manier te beleven.

De cursustijden zijn 13u-18u, met inbegrip van een uitgebreide pauze tussen 15u-16u. Mocht je niet de hele tijd aanwezig kunnen zijn, geen erg. Een replay link wordt na afloop ter beschikking gesteld voor 48u.

1) Wat mag je verwachten:

Inleiding tot het verloop van de bevalling;
Inleiding tot hoe je kunt omgaan met de intensiteit van de weeën, welke factoren (bv. omgeving, fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal) hierbij een belangrijke rol spelen en welk effect deze hebben op de hormonhuishouding die verantwoordelijk is voor o.a. pijnstilling;
Beter begrip over welke arbeidshoudingen, ademhalings- en massagetechnieken een meer bewuste en ontspannen bevalling en ontsluiting bevorderen;
De rol van de partner en hoe je partner je kan ondersteunen tijdens de arbeid en bevalling. Want het scheppen van nieuw leven is iets wat je met twee doet; in verwachting zijn en geboorte geven ook. Zo kunnen jullie samen van deze bijzondere ervaring genieten;
Inspiratie voor het invullen van je geboorteplan; en naast “theoretische” uitleg, gaan we vooral veel aandacht besteden aan het “ervaren”. Al doende voel je de weldaad en het nut van de verschillende oefeningen.

2) Voordelen van deze workshop:
Deze cursus biedt aanstaande ouders de gelegenheid om de transformerende tijd van de zwangerschap en bevalling te gebruiken om mindfulness vaardigheden te leren voor het werken met de stress, pijn en angst die vaak een normaal onderdeel zijn van deze diepgaande reis naar het onbekende; en
Aan het eind van de workshop vertellen deelnemers vaak dat ze een rustigere, positievere kijk op de bevalling hebben ontwikkeld en het gevoel van “in je eigen kracht te staan”, met meer zelfvertrouwen om eigen keuzes te maken en met meer moed, vreugde en empowerment uitkijken naar de bijzondere ervaring van arbeid en bevalling.

Wil je graag verder wekelijks de mindfulness vaardigheden oefenen, schrijf je dan in voor de online reeksen zwangerschapsyoga die Ines Rothmann van Lava aanbiedt. Meer informatie: www.lava.yoga .

Deze workshop volg je idealiter met je partner. Mocht dit niet mogelijk zijn, kun je de workshop prima alleen volgen, of ben je welkom om een andere persoon (vriendin, moeder,...) mee te brengen.

Voorkennis van yoga of mindfulness is niet vereist.

Heb je nog vragen over de inhoud van de les? Stuur gerust een mailtje naar inesrothmann@hotmail.com www.lava.yoga

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Kraamvogel
Volkstraat 7
2000 Antwerpen
zaterdag 29 mei 2021 van 13:00 tot 18:00
ECK De Kraamvogel
€ 45,0
www.kraamvogel.be/workshops/in-de-kra...