u bent hier

Meytal Blanaru & Kinga Jaczewska -

Moderne dans


rain Het choreografische werk van Meytal Blanaru – ze was in juni 2019 te bewonderen op ons allereerste BROEK-festival – heeft altijd gedraaid om één moment in de tijd, de allesbepalende herinnering uit haar kindertijd. Alles wat ze tot op de dag van vandaag heeft gemaakt, is altijd op de een of andere manier uit die herinnering aan dat seksuele misbruik voortgekomen. Die eigen persoonlijke ... Lees meer »

rain

Het choreografische werk van Meytal Blanaru – ze was in juni 2019 te bewonderen op ons allereerste BROEK-festival – heeft altijd gedraaid om één moment in de tijd, de allesbepalende herinnering uit haar kindertijd. Alles wat ze tot op de dag van vandaag heeft gemaakt, is altijd op de een of andere manier uit die herinnering aan dat seksuele misbruik voortgekomen.

Die eigen persoonlijke ervaring en het besef hoeveel andere mensen soortgelijke verhalen met zich meedragen, heeft tot rain geleid. Met deze performance plaatst Blanaru vraagtekens bij genderconformiteit, bij de objectivering van het vrouwelijke lichaam en bij de prominente rol van de 'mannelijke blik' in onze cultuur. rain is haar zoektocht naar een perspectief dat niet haar lichaam observeert vanuit het standpunt van andere mensen, maar vanuit zichzelf.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart kunstencentrum nona
Begijnenstraat 19+27
2800 Mechelen
vrijdag 23 april 2021 van 20:30 tot 21:30
kunstencentrum nona
€ 16,0
www.nona.be/nl/programma/meytal-blana...
info@nona.be