u bent hier

Met Vlinderwerkgroep Atalanta op zoek naar vlinders, libellen en andere insecten in het Ertbrandbos


Het Ertbrandbos, dat het Fort van Ertbrand herbergt, is het allerlaatste grote natuurgebied dat onze afdeling Antwerpen Noord en Kempen heeft aangekocht. Het ligt in een uithoek van Kapellen. Het gebied vormt de ecologische verbinding tussen de bosgebieden van Brasschaat, Kapellen en het Grenspark Kalmthoutse Heide. Momenteel worden er wekelijks beheerswerken uitgevoerd om vooral de ... Lees meer »

Het Ertbrandbos, dat het Fort van Ertbrand herbergt, is het allerlaatste grote natuurgebied dat onze afdeling Antwerpen Noord en Kempen heeft aangekocht. Het ligt in een uithoek van Kapellen. Het gebied vormt de ecologische verbinding tussen de bosgebieden van Brasschaat, Kapellen en het Grenspark Kalmthoutse Heide. Momenteel worden er wekelijks beheerswerken uitgevoerd om vooral de Amerikaanse vogelkers te bedwingen.

De antitankgracht is de place to be voor talrijke soorten libellen. Dagvlinders kunnen we vooral vinden in de open stukken van het bos en ook lang het trace van een pijplijn die het bos doorkruist. Onze wandeling zal je mee leiden naar deze mooie plekken in het Ertbrandbos.

Wat mag je niet vergeten :
 - stevige wandelschoenen (op sommige plaatsen kan er veel slijk zijn als het ervoor veel geregend heeft)
 - fototoestel (of GSM), verrekijker, stuk fruit en een drankje

Toon kaart Ertbrandbos
Oude Galgenstraat
2950 Kapellen
za 07/08/21 van 14:00 tot 17:00
Vlinderwerkgroep Atalanta Antwerpen Noord en Kempen
Sign Up
hugo.wouters@telenet.be
+32498806060
www.natuurpunt.be/agenda/met-vlinderw...