u bent hier

Messias - Jaouad (try-out)

Jazz en blues, Pop en rock, Hip hop, rnb en rap


Jaouad Alloul is zanger, acteur, theatermaker en lgtbq-activist. In het voorjaar van 2021 verschijnt zijn eerste full album ‘MESSIAS’. Jaouad Alloul is zanger, acteur, theatermaker en lgtbq-activist. Zijn missie is om mensen via kunst en dialoog met elkaar te verbinden. Eind 2019 stelde Jaouad zijn allereerste EP ‘#Messias’ voor in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. In het voorjaar van 2021 ... Lees meer »

Jaouad Alloul is zanger, acteur, theatermaker en lgtbq-activist. In het voorjaar van 2021 verschijnt zijn eerste full album ‘MESSIAS’.

Jaouad Alloul is zanger, acteur, theatermaker en lgtbq-activist. Zijn missie is om mensen via kunst en dialoog met elkaar te verbinden.

Eind 2019 stelde Jaouad zijn allereerste EP ‘#Messias’ voor in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. In het voorjaar van 2021 verschijnt zijn eerste full album onder de vrijwel identieke titel ‘MESSIAS’. In de aanloop naar het officiële releaseconcert in De Roma in Antwerpen houdt hij met zijn zeskoppige liveband halt in Cultuurcentrum Zwaneberg voor een try-out.

Net als Jaouad zelf, laat ook ‘MESSIAS’ zich niet in een hokje wurmen. Het album bevat twaalf nummers die zich uiteenlopend als soul, pop, r&b en gospel laten omschrijven. De muziek wordt gedreven door een combinatie van spontane vondsten en melodieën die zich een weg recht naar uw oor wurmen.

De mens is steeds op zoek. Voor vele mensen wijst een Messias de weg naar antwoorden. Hoe groter en talrijker hun vragen, hoe meer welkom de bewegwijzering door een Messias. Nadat hij als jonge twintiger de islam de rug toekeerde, bleef Jaouad op zoek. Verschillende antwoorden markeerden zijn levensweg, verschillende vragen bleven zijn pad kruisen. Dit innige samenspel van vragen en antwoorden doorheen Jaouads leven vormt de ruggengraat van het album, voorbij aan het verlies, vol overtuiging.

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
zondag 14 maart 2021 van 20:30 tot 20:30
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 15,0
apps.ticketmatic.com/widgets/cultuurc...
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1941/jaouad