u bent hier

Memento Mori - Sidi Larbi Cherkaoui / livestream vanuit Opera Antwerpen


Sidi Larbi Cherkaoui’s Memento Mori is een hoogstpersoonlijke en ontroerende voorstelling rondom de thema’s verlies en herinnering. Memento Mori. Gedenk dat je zult sterven. Die eeuwenoude Latijnse uitdrukking werd het uitgangspunt voor een erg introspectieve voorstelling. Cherkaoui analyseert een gevoel van verveling dat heerst in ons dagelijks bestaan, het vluchtige van het leven en de vraag ... Lees meer »

Sidi Larbi Cherkaoui’s Memento Mori is een hoogstpersoonlijke en ontroerende voorstelling rondom de thema’s verlies en herinnering.

Memento Mori. Gedenk dat je zult sterven. Die eeuwenoude Latijnse uitdrukking werd het uitgangspunt voor een erg introspectieve voorstelling. Cherkaoui analyseert een gevoel van verveling dat heerst in ons dagelijks bestaan, het vluchtige van het leven en de vraag wat van ons overblijft na de dood. De atmosferische muziek van de Franse singer-songwriter Woodkid staat garant voor een doorvoelde soundscape.Cherkaoui verbindt in deze voorstelling de klassieke ballettechniek met zijn hoogst individuele ‘vloeibare’ hedendaagse danstaal. Nooit staat de beweging op zich voorop, maar altijd de verbinding tussen twee sequenties. Die creëren een eeuwigdurende bewegingstaal, die het thema van bloei en verval, verlies en herinnering ook in de dans weerspiegelt.

Toon kaart online
nvt
9000 Gent
za 06/02/21 van 20:00 tot 21:00
Opera Ballet Vlaanderen
€ 10,0
operaballet.be/nl/programma/2020-2021...