u bent hier

Meevaren met de milieuboot op de Zeeschelde vanuit Antwerpen

Milieu en natuur


Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot. Tijdens het weekend van 6-7 maart van 10u tot 13u of van 14u tot 17u organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottocht op de Zeeschelde met vertrek en aankomst in Antwerpen. Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan ... Lees meer »

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Tijdens het weekend van 6-7 maart van 10u tot 13u of van 14u tot 17u organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottocht op de Zeeschelde met vertrek en aankomst in Antwerpen.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van de rivier, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van de rivier. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8. Lesgevers/gidsen zitten inbegrepen in deze prijs.
De tocht duurt 3 uur. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers, met een maximumcapaciteit van 60 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.

In de week zijn er ook educatieve milieuboottochten voor scholen.
Voor grote groepen en verenigingen zijn ook nog andere data mogelijk.


De Zeeschelde is het tijgevoelige deel van de Schelde in Vlaanderen. Uniek in Europa zijn de uitgestrekte zoet- en brakwater getijdengebieden met slikken en schorren. De rivier is bovendien een belangrijke scheepvaartroute van en naar Nederland, Brussel, Wallonië en Frankrijk. De waterkwaliteit van de Zeeschelde is sterk verbeterd maar er is nog werk aan de winkel.
Met het Sigmaplan worden dijken verhoogd en overstromingsgebieden aangelegd om de Scheldedorpen te beschermen tegen overstromingen. Deze gebieden zorgen ook voor meer ruimte voor waardevolle natuur. Ze zijn een belangrijke bondgenoot in de strijd tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema’s zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. De Milieuboot ondersteunt rechtstreeks en onrechtstreeks de Sustainable Development Goals (SDG's).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart HETSTEEN
Steenplein 1
2000 Antwerpen
za 6 maart 2021 van 10:00 tot 13:00 za 6 maart 2021 van 14:00 tot 17:00 zo 7 maart 2021 van 10:00 tot 13:00 zo 7 maart 2021 van 14:00 tot 17:00
De Milieuboot
€ 8,0
053729420
www.milieuboot.be/inschrijf_formulier...
info@milieuboot.be
www.milieuboot.be