u bent hier

Mechanismen van racisme en radicalisering

Politiek en maatschappij


Sociale media en politiek staan bol van polariserende uitspraken, gevoed door angst, boosheid, onwetendheid of passie. Soms leidt dit tot conflicten of zelfs toxische polarisatie. In dat geval zien we ‘de ander’ niet meer als een gesprekspartner, maar wel als een te vernietigen tegenstander. Sociale media en politiek staan bol van polariserende uitspraken, gevoed door angst, boosheid, ... Lees meer »

Sociale media en politiek staan bol van polariserende uitspraken, gevoed door angst, boosheid, onwetendheid of passie. Soms leidt dit tot conflicten of zelfs toxische polarisatie. In dat geval zien we ‘de ander’ niet meer als een gesprekspartner, maar wel als een te vernietigen tegenstander.

Sociale media en politiek staan bol van polariserende uitspraken, gevoed door angst, boosheid, onwetendheid of passie. 


Soms leidt dit tot conflicten of zelfs toxische polarisatie. 

In dat geval zien we ‘de ander’ niet meer als een gesprekspartner, maar wel als een te vernietigen tegenstander, een vijand. 


Hoe scheppen we ruimte voor politieke polarisatie die verrijkend kan zijn en hoe bestrijden we de toxische polarisatie die bedreigend kan zijn?


In deze lezing gaat Christophe Busch dieper in op de uitdagingen in dit tijdperk van desinformatie en hoe groepen elkaar radicaliseren. We eindigen met enkele strategische mogelijkheden om die toxische polarisatie aan te pakken om het sociaal weefsel te herstellen.

Lezing door Christophe Busch
Bib Couwelaar
Te Couwelaarlei 120
2100 Deurne
vrijdag 7 mei 2021 van 20:00 tot 20:00
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
www.ccdeurne.be/nl/event/83384/lezing...