u bent hier

Matters presenteert straat-canvas

6 +

Kunst en kunsteducatie, Creativiteit


Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elke maand daagt bezieler en eigenaar Roald Duchateau een kunstenaar uit om de gevel artistiek aan te pakken. Deze maand kan u werk van Mozes Mosuse & Ines Bodlovic bewonderen. Ekeren. Een buitenwijk. Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elk werk zal enkel tijdelijk te ... Lees meer »

Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elke maand daagt bezieler en eigenaar Roald Duchateau een kunstenaar uit om de gevel artistiek aan te pakken. Deze maand kan u werk van Mozes Mosuse & Ines Bodlovic bewonderen.

Ekeren. Een buitenwijk.Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elk werk zal enkel tijdelijk te zien zijn en verdwijnen onder het volgende werk. Net zoals de tijd die voorbij gaat en zoals het publiek dat passeert. Net zoals de huidige pandemie, welke ook zal verdwijnen en vervangen worden door een volgende gebeurtenis en ons mogelijk geraakt of geprikkeld heeft om de dingen anders te bekijken. Daarom brengt Façader de artiest naar buiten, op een veilige manier. Een verademing voor jonge, moderne kunstenaars en hun drang om te creëren, te communiceren, op elkaar in te werken en de bezoeker mogelijk te raken of te prikkelen.Het gebouw, de voormalige apothekerswoning, getekend door architect Jo Van Bouwel, vormt een licht-brutalischtische en statische achtergrond voor het canvas, waardoor een zekere ruwe context wordt voorzien. Elke maand nodigt eigenaar en bezieler Roald Duchateau een andere artiest uit (inclusief lokaal talent). Vanaf 1 juni 2020 kan je het eerste werk "A Pharmacy And An Ant Eater" bewonderen van de hand van Gilles Dedecker.Gilles Dedecker is geboren te Gent (1993), woont in Torhout en heeft vrije grafiek gestudeerd aan de PXL-MAD School Of Arts in Hasselt (2014-18). “In mijn werk is er altijd een spel tussen figuratie en abstractie. Zo ontstaan alle beelden op basis van associaties die gelegd worden met de omgeving waarin ik vertoef. Ze worden gekenmerkt door absurditeit en plezier. Dat vind je ook terug in mijn titels. Die vormen een houvast en geven je net genoeg informatie om naar het beeld te kijken. Voor dit werk heb ik mij laten inspireren op het gebouw zelf met z’n vroegere functie als apotheek. Verder maken erlenmeyers, pillen en een miereneter hun intrede bij façader.”Programma

juni – Gilles Dedecker

juli – Dennis Deckx

augustus – Isabelle Letutour

september – Annelies Rasker

oktober – Mozes Mosuse & Ines Bodlovic

november – Kenson

december – Sofie Coreynen

Façader
Condo
Leopoldlei 103
2180 Ekeren
Van 1 oktober 2020 tot 31 oktober 2020
252 CC
www.252cc.be/nl/event/75855/matters-p...