u bent hier

Marianne & Leonard: Words of Love - Nick Broomfield

Actie en avontuur


Na een ontmoeting in een pittoresk havenstadje op een Grieks eiland in de jaren 60 word je al eens verliefd. Zo ook de Canadese dichter/zanger Leonard Cohen en de vrouw die hij jarenlang als zijn muze zal benoemen: Marianne Ihlen. In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en ... Lees meer »


Na een ontmoeting in een pittoresk havenstadje op een Grieks eiland in de jaren 60 word je al eens verliefd. Zo ook de Canadese dichter/zanger Leonard Cohen en de vrouw die hij jarenlang als zijn muze zal benoemen: Marianne Ihlen.
In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en Leonard Cohen. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse kunstenaars, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. Nooit eerder vertoonde beelden, persoonlijk archiefmateriaal, interviews met betrokkenen en poëtische voice-overs van Marianne en Leonard zorgen voor een prachtig, melancholiek en intiem portret.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart UGC Cinema's Turnhout
Graatakker 99
2300 Turnhout
donderdag 26 november 2020 van 20:15 tot 22:30
MOOOV - films met zicht op de wereld
014472330
www.mooov.be/voorstellingen/699
www.mooov.be