u bent hier

Marc Van Boven - Schilderijen

Schilderkunst


Schilderen… acrylverf op doek, op groot formaat, zó werkt Marc het liefst, zó probeert hij uiting te geven aan wat rond hem leeft. ‘Schoonheid’ en de ‘liefde’ uit zijn onmiddellijke omgeving inspireren hem. Ook zijn maatschappelijk engagement komt tot uiting in zijn werk. Rechtvaardigheid en solidariteit met de meest getroffenen in onze wereld. Wat is de betekenis van ‘vrijheid’ vooral voor ... Lees meer »

Schilderen… acrylverf op doek, op groot formaat, zó werkt Marc het liefst, zó probeert hij uiting te geven aan wat rond hem leeft.

‘Schoonheid’ en de ‘liefde’ uit zijn onmiddellijke omgeving inspireren hem. Ook zijn maatschappelijk engagement komt tot uiting in zijn werk. Rechtvaardigheid en solidariteit met de meest getroffenen in onze wereld.
Wat is de betekenis van ‘vrijheid’ vooral voor dezen die het ontberen?
‘Licht’ als symbool van bevrijding is bijna steeds aanwezig in zijn werk.

In enkele van zijn recente werken stelt hij zich de vraag hoe we ons voelen in deze corona-crisis. Dreigt de ‘social distancing’ onze maatschappij te verschralen? Iedereen trekt zich noodgedwongen terug in een kleine bubbel.
Maar voor hem is deze moeilijke periode een tijd van reflectie, van diepgang en een zoektocht naar ‘schoonheid’ en ware ‘vriendschap’.
Alleszins een tijd waarin hij niet stilzit en creatief is.

Marc schildert zowel abstract als figuratief. Blauwen en okers zijn zijn geliefde kleuren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Galerie Conscience20
Hendrik Conscienceplein 20
2000 Antwerpen
Van vr 9 juli 2021 12:00 tot do 22 juli 2021 18:00
gratis
info@conscience20.be
www.conscience20.be/nl/exposities/Mar...