u bent hier

Maïsdoolhof


Deze zomer zal je door de maïs kunnen verdwalen in een doolhof van maar liefst 6 hectare groot. Voor de zesde editie van de doolhof zocht Kempens Landschap inspiratie in de natuur. De maïs is gezaaid en de gangen kregen de voorbije dagen vorm. Nu is het wachten tot augustus vooraleer jong en oud zich een weg kan banen doorheen de metershoge gangen van maïs. Wie deze zomer een vakantie in eigen ... Lees meer »

Deze zomer zal je door de maïs kunnen verdwalen in een doolhof van maar liefst 6 hectare groot. Voor de zesde editie van de doolhof zocht Kempens Landschap inspiratie in de natuur. De maïs is gezaaid en de gangen kregen de voorbije dagen vorm. Nu is het wachten tot augustus vooraleer jong en oud zich een weg kan banen doorheen de metershoge gangen van maïs. Wie deze zomer een vakantie in eigen land plant, kan deze doolhof alvast in de agenda zetten. Vanaf 15 augustus zijn kleine en grote avonturiers welkom in Putte bij Heist-op-den-Berg om hun orientatieskills te testen tussen de maïs. Wie vindt er als eerste de uitgang?

De doolhof stelt een grote boom voor die zich uitstrekt over het veld. Je start aan de voet van de stam en baant je een weg langs de takken en blaadjes om zo de uitgang van de doolhof te ontdekken. Kempens Landschap wil mensen inspireren om de natuur in te trekken en koos daarom voor dit thema.

Voor wie?
Kom verdwalen met je gezin of uitgebreide bubbel, hou voldoende afstand met de andere bezoekers en draag een mondneusmasker tijdens je zoektocht (voor personen vanaf 12 jaar). Samen zorgen we ervoor dat de doolhof veilig kan verlopen!

Afstand?
In totaal zijn er 5 km aan gangen.

Wanneer?
15 tot 31 augustus:
din-zon 11:00 – 18:00 u

September:
woe, zat-zon: 13:00 – 18:00 u
Laatste vertrek steeds om 17:00 uur

Waar?
Veld tussen Heiststeenweg en Peredreef in 2580 Putte.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Ter Speelbergen
Peredreef 5
2580 Beerzel (Putte)
Van 15 augustus 2021 tot 5 oktober 2021
€ 5,0
info@kempenslandschap.be
015 22 82 33
www.kempenslandschap.be