u bent hier

Maarten Westra Hoekzema - Tired of being young

Humor comedy


In ‘Tired of being young’ vraagt Maarten zich af wat volwassen zijn nu eigenlijk is en vooral of het überhaupt wel nodig is volwassen te worden. Hij brengt dit op geheel eigen wijze met een mengvorm tussen theater en comedy.   Toen hij 25 was, zag hij de mensen om zich heen de job krijgen die ze altijd wilden, het lief veroveren waar ze altijd naar verlangd hadden en het huis kopen waar ze ... Lees meer »

In ‘Tired of being young’ vraagt Maarten zich af wat volwassen zijn nu eigenlijk is en vooral of het überhaupt wel nodig is volwassen te worden. Hij brengt dit op geheel eigen wijze met een mengvorm tussen theater en comedy.


 


Toen hij 25 was, zag hij de mensen om zich heen de job krijgen die ze altijd wilden, het lief veroveren waar ze altijd naar verlangd hadden en het huis kopen waar ze altijd van gedroomd hadden. Het enige wat hij deed was met open mond toekijken en denken: ‘Hoe doen ze het toch, hoe krijgen ze het voor elkaar?”.


Nu, jaren later ziet hij iedereen om zich heen klagen over de job die ze altijd wilden, het lief waar ze zo naar verlangd hadden en de hypotheek waar ze nog tenminste twintig jaar aan vastzitten. Weer kijkt hij toe met open mond en denkt hij: ‘Hoe doen ze het toch? Hoe krijgen ze het voor elkaar?”.


In ‘Tired of being young’ vraagt Maarten zich af wat volwassen zijn nu eigenlijk is en vooral of het überhaupt wel nodig is volwassen te worden...


Met zijn voorstellingen weet Maarten Westra Hoekzema op zijn geheel eigen wijze een mengvorm te brengen tussen theater en comedy.


De jury van het Theaterfestival zei eens over zijn werk: 'Onderhoudend als comedy en toch...'

Met ‘Tired of being young’ zal dat niet anders zijn.
“Een (h)eerlijke vertelling”

De Standaard – ****


“De grappen vloeien natuurlijk voort uit het verhaal en daarmee is hij in de stand-upperige cabarettrend een aangename uitzondering.”

Cabaret.nl – ****


“Genieten van een guitige verteller.”

Theaterkrant
tekst en spel: Maarten Westra Hoekzema

coaching: Johan Petit

lichtontwerp: Sander Salden


 

Maarten Westra Hoekzema - Tired of being young
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
donderdag 3 december 2020om 20:15
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/72419/tired...