u bent hier

LUX Regie: 1ste jaar i.s.m. OPENDOEK

18 +

Kunst en kunsteducatie


Je hebt goesting om dingen te maken en hebt veel ideeën in je hoofd? Je houdt van theaterteksten, maar weet niet hoe ze levend te maken? Je wil iets vertellen, maar je weet niet hoe? In LUX regie krijg je de handvaten aangereikt. Tijdens dit eerste jaar maak je je als regisseur verschillende aspecten van theater eigen: tekstanalyse, speelstijlen, dramaturgie, spelbegeleiding en conceptvorming. ... Lees meer »

Je hebt goesting om dingen te maken en hebt veel ideeën in je hoofd? Je houdt van theaterteksten, maar weet niet hoe ze levend te maken? Je wil iets vertellen, maar je weet niet hoe? In LUX regie krijg je de handvaten aangereikt. Tijdens dit eerste jaar maak je je als regisseur verschillende aspecten van theater eigen: tekstanalyse, speelstijlen, dramaturgie, spelbegeleiding en conceptvorming.
Via actieve oefeningen krijg je zicht op de verschillende aspecten van regie. In deze opleiding wordt dan ook gevraagd om zelf ook te acteren voor elkaar. Op die manier kunnen we meteen scènes en uitprobeersels toepassen en kan je aan den lijve ondervinden wat werkt voor een speler en wat niet. Want uiteindelijk onderzoek je theater toch gewoon best op de vloer, nietwaar?
Eerst besteden we vijf zaterdagen aan inzicht krijgen in theater: dramaturgie, tekstanalyse, mise-en-scène, theaterstijlen, inspiratie verzamelen en eigen concepten uitwerken.
Vervolgens buigen we ons vier zaterdagen over het begeleiden van spelers: je houding als regisseur, kijken naar je spelers, opdrachten verzinnen én spelcoaching. We oefenen met de spelers van de cursus LUX acteeropleiding.
Op het einde van het eerste jaar heb je een aantal concrete vaardigheden ontwikkeld om met spelers te werken. Dat is dan ook de eindoefening van deze opleiding: twee zaterdagen en een zondag werk je met spelers van buitenaf een zelfgekozen concept uit tot een toonmoment.
Verwacht je aan huiswerk tussen de cursusdagen door: soms vragen we je om een stuk te lezen, soms om inspiratiemateriaal te zoeken, soms om een scène voor te bereiden.

In samenwerking met OPENDOEK

Begeleiders: Eva De Mulder

Bron: UiTinVlaanderen.be

Eva De Mulder
Toon kaart Noordpoort
Dambruggestraat 336
2060 Antwerpen
za 6
maart 2021 van 10:00 tot 17:00
za 20
maart 2021 van 09:30 tot 21:00
za 17 april 2021 van 10:00 tot 17:00
za 8 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
zo 9 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
WISPER
€ 436,0
Sign Up
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9202
saskia@wisper.be
www.wisper.be